Tir amb arc

Èlia Canales, l'arquera que volia escriure la seva pròpia història

La tarragonina, subcampiona d'Europa en arc recorbat, prepara a Madrid el seu assalt al podi dels Jocs de París

Redacció Esport3Actualitzat

El tir amb arc no compta, ni de bon tros, amb tants practicants ni adeptes com el futbol o l'atletisme. És, pràcticament, un esport invisible per al gran públic, que en desconeix les diferents disciplines i els grans dominadors. Un d'aquests referents és, als 22 anys, Èlia Canales.

La tarragonina practica el tir amb arc recorbat, ha guanyat medalles en Europeus i en proves de la Copa del Món, uns resultats que l'han situat en el número 5 en el rànquing mundial. En una entrevista a TV3, Canales analitza les seves opcions als Jocs Olímpics de París.

Tot i que, en un esport com el seu, on el control mental és l'aspecte que marca les diferències entre els millors, Canales no vol sentir a parlar de podis, medalles o res que pugui augmentar la pressió abans de la competició.

"Una medalla olímpica és un somni, sí. Però pensar-hi no farà que l'aconsegueixi. El que m'ajudarà a aconseguir-la és entrenar cada dia i centrar-me en tot el que està a les meves mans."

Fa cinc anys se'n va anar a viure a Madrid, a la Residència Blume, amb la resta d'arquers de l'equip espanyol. Allà ha pogut centrar-se en el tir amb arc, per fer un impuls a la seva carrera esportiva.

"No és el mateix entrenar sola que fer-ho en companyia de gent que és a l'equip nacional. Com més nivell hi ha al teu voltant, més nivell aconseguiràs tu."

Cada dia tira 400 fletxes a la diana. Un nombre de repeticions que l'ajuda a aproximar-se a la perfecció que exigeix la competició. D'ambició, no n'hi falta.

"Estant al nivell actual, puc guanyar qualsevol. Vull ser la número 1 del món, encara no he arribat al meu sostre."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut