Jocs Paralímpics de París

Elena Congost, desqualificada del bronze a 2 metres de la meta en la marató paralímpica

Congost corre amb Mia Carol Bruguera de guia en la prova T12, per a atletes amb discapacitat visual

Redacció Esport3Actualitzat

Elena Congost ha vist com l'han deixat sense medalla de bronze un cop acaba la marató dels Jocs Paralímpics de París. Ha arribat en tercera posició i tot feia pensar que s'enduria el metall, però ha estat desqualificada a només dos metres de la meta. La raó donada per l'organització seria que el seu guia, Mia Carol Bruguera, hauria escurçat la corretja que els uneix abans d'arribar a meta. 

La barcelonina ha deixat anar la corda quan Carol ha estat a punt de caure. I és que el guia ha tingut fortes rampes just abans de creuar la meta i ha estat a punt de perdre l'equilibri. L'organització s'ha aferrat a l'article 7.9 del reglament que especifica que ni el guia ni l'atleta poden deixar anar la corda que els uneix en cap moment del recorregut.

El comitè Paralímpic espanyol ha recorregut la decisió.

Un cop coneguda la sanció, Elena Congost ha alçat la veu i ha mostrat el seu rebuig. La catalana ha volgut deixar clar que no l'han desqualificat per fer trampes, sinó per "ser persona".  

"M'agradaria que tothom sapigués que no m'han desqualificat per fer trampes, sinó per ser persona i per un instint que et surt quan algú està a punt de caure. Estic destrossada, la veritat, perquè tenia la medalla. Estic molt orgullosa de tot el que he fet."

"La següent atleta venia a tres minuts de mi, és a dir, ha estat un acte reflex de qualsevol humà, aguantar una persona del teu costat que és a punt de caure. Només diuen que he deixat anar la corda i no hi ha marxa enrera. No entenc que ningú pugui raonar ni entendre la situació."

L'atleta barcelonina venia de guanyar un or als jocs de Rio 2016, i ara, després de ser mare, ha estat a punt de torna a pujar al calaix de les medalles.


Així ha estat el moment de la desqualificació 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut