Wout van Aert es va imposar en tres victòries de l'última Vuelta (Reuters)

El xoc de trens en l'elit del ciclisme porta dos cops d'efecte en un sol dia

Un parell de noms propis exemplifiquen el pols que mantenen els equips més potents del pilot mundial: Van Aert i Tratnik
Guim Fortuny Gimbert Actualitzat

No va ser un dimecres qualsevol en el món del ciclisme. El pols que mantenen des de fa algunes temporades els dos equips més potents, el neerlandès Visma-Lease i l'alemany Red Bull-Bora Hansgrohe, va derivar en un xoc de trens les conseqüències del qual ressonaran durant temps i temps al pilot mundial.

Sobretot pel cop d'efecte que ha suposat la signatura d'un contracte vitalici per part d'una de les grans estrelles de la dècada, Wout van Aert. El belga, temptat per l'esquadra que patrocina la beguda energètica amb més màrqueting, renova de per vida amb l'ambiciosa estructura groga del Visma. El vell contracte de Van Aert expirava el 2026. En el nou no hi consta data de caducitat: "Em sento com a casa en aquest equip. És únic i en gaudeixo des de fa cinc anys. És per això que he decidit quedar-me aquí per sempre i això em fa molt feliç."

La polivalència del ciclista del floc de cabells tenyits, capaç de vèncer en l'esprint dels Camps Elisis, penjar-se un bronze a la contrarellotge olímpica, ser el favorit de les millors clàssiques o cuidar el seu líder a l'alta muntanya, el converteix en un dels corredors més complets de la història. Tot acompanyat d'una personalitat forjada per una màxima: pedalar sense pensar en les classificacions generals, sense especular, com si cada etapa fos l'última.

La cada cop menys estranya fórmula dels contractes vitalicis o multianuals

Van Aert, pur espectacle blindat per un d'aquells contractes multianuals que altres esportistes han rubricat abans. En l'òrbita blaugrana, Andrés Iniesta o Joan Carles Navarro es van assegurar ser ells qui trenquessin amb el club de la seva vida, com ha fet el quarterback Patrick Mahomes al futbol americà o el batedor de beisbol Mike Trout. Una fórmula cada cop menys estranya per espantar l'amenaça de les ofertes galàctiques.

El Bora no s'ho quedarà mirant

Amb 30 anys, el ciclista de Herentals té marge per ampliar un palmarès amb nou etapes al Tour, tres a la Vuelta, una Milà-Sanremo, una Strade Bianche... però una cosa ha quedat clara aquest mateix dimecres. El Bora no s'ho quedarà mirant.

L'equip alemany ha contraatacat anunciant el fitxatge de Jan Tratnik. L'eslovè, un dels gregaris més importants del Visma, es tornarà a posar a les ordres del seu compatriota i antic líder Primoz Roglic. Fa uns dies, va transcendir que el gran talent del ciclisme basc, Oier Lazkano, també s'incorporaria a la disciplina de Red Bull i deixaria enrere una etapa de creixement a Movistar. Cops d'efecte en cadena per inflar les expectatives del curs 2025.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut