Hansi Flick, durant una sessió preparatòria amb el Barça (Europa Press)
Hansi Flick, durant una sessió preparatòria amb el Barça (Europa Press)
Barça

El vestidor del Barça té clara la millora amb Flick respecte a Xavi

Els jugadors elogien els mètodes del nou entrenador, que els ha fet començar la temporada com un coet

Redacció Esport3Actualitzat

El vestidor del Barça és un clam. Tothom està encantat amb les primeres setmanes de treball a les ordres de Hansi Flick, que els ha portat a encapçalar la Lliga amb quatre punts d'avantatge sobre el Reial Madrid. Els elogis han arribat de Marc André Ter Stegen, RaphinhaPau Cubarsí, Marc Casadó o Pedri, en una entrevista a Mundo Deportivo. Els mètodes del tècnic alemany creen una unanimitat total, ja que l'equip aconsegueix conservar la solvència física durant els 90 minuts i el que s'hi afegeixi. Tot al contrari que en molts partits de l'era Xavi, on els alts i baixos de rendiment eren constants. 

Aposta per la preparació física

Joan Laporta, en la roda de premsa d'aquest dimarts, també ho va deixar clar: "Veig molta intensitat en línies generals. Es treballa molt la força i estem molt satisfets dels resultats que s'estan obtenint, perquè tenim un entrenador que vol que es pressioni fins al minut 90". Millorar la preparació física era una de les seves prioritats des de fa temps, i va equiparar l'encert d'haver portat un nou equip de preparadors als fitxatges de Dani Olmo i Flick. De fet, va ser un dels nombrosos moments en què va elogiar obertament la tasca de Deco, responsable de les incorporacions en aquest aspecte.

La figura clau és la de Julio Tous, cap de la preparació física del Barça i professional amb molta experiència, que es va incorporar al futbol a la meitat de la primera temporada de Frank Rijkaard. Just quan l'equip va començar una remuntada increïble que el va deixar molt a prop del títol de Lliga, l'última que ha guanyat el València. Durant la seva trajectòria ha passat per equips com el Chelsea, l'Inter o la Juventus i és una eminència en el treball de la força. L'acompanyen en aquesta aventura Pepe Conde i Rafa Maldonado, preparadors físics de camp; i Germán Fernández, preparador físic de gimnàs i força, en una estructura molt complexa poques vegades vista al club blaugrana.

S'ha parlat molt del paper d'Antonio Pintus en les Champions League guanyades pel Reial Madrid, i el més intel·ligent era fer servir una fórmula similar. I, si pot ser, millorar-la.

Anar al contingut