TWIRLING

El twirling també és un esport masculí

"Twirling baton" en anglès vol dir "bastó en moviment", però aquí a casa nostra aquest esport semblant a la gimnàstica rítmica se'l coneix com twirling a seques

Redacció Esport3Actualitzat

Coneixem el cas de l'Albert i el Víctor, dos exemples d'esportistes masculins a qui no els fa res entrenar i competir en un esport majoritàriament femení.

En Víctor tenia 7 anys i acompanyava el seu germà que tenia partit de futbol  a Sant Carles de la Ràpita quan de sobte una cosa li va cridar l'atenció a la pista del costat; un grup de nenes feia un entrenament de twirling. La música, l'expressivitat, el ritme, l'art que desprenien el va deixar al·lucinat.

"No podia deixar de mirar-los, em vaig obsessionar. Li vaig demanar a ma mare que investigués que era allò, va demanar cita per un entrenament i em va encantar."

Des de llavors han passat 3 anys, el Víctor ja en té 10 i segueix sent des del primer dia l'únic nen de classe que fa twirling i l'únic de la seva categoria al Club Twirling Alfacs. Coneix molt bé les sensacions que deu viure l'Albert, ara en té 19, però va començar amb 10 anys. Ell va descobrir l'esport a la Fira de Nadal de la Ràpita l'any 2015 i també es va enganxar a l'instant. 

"A la majoria de clubs hi ha un, màxim dos nens per club, vull dir que sol, sol mai he estat l'únic nen d'una competició però si que sempre hem estat molt pocs els participants masculins."

Ni cas

A l'Albert ser el diferent, el rar a vegades li ha comportat comentaris poc agradables, però el seu consell per a en Víctor és clar:

"El que digui la gent mai m'ha importat. Si és el que t'agrada has de seguir-ho fent. En Víctor encara és petit i cada vegada hi ha més competidors masculins, espero que no hagi de passar pel que m'he trobat jo"

Una campiona d'Europa a la Ràpita

L'Anna Zafra, també del Club Twirling Alfacs, és la vigent campiona d'Europa. Fa anys que comparteix pista poliesportiva amb l'Albert i des de fa 3 anys també amb en Víctor i admira la seva naturalitat:

"Són dues persones supervalentes i admiro moltíssim que estiguin aquí cada dia fent visible aquest esport als nois que  vulguin apuntar-se i dir: " jo també vull practicar aquest esport"
 

L'Anna Zafra, campiona d'Europa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut