Joan Soteras recorrerà a la justícia ordinària la repetició de les eleccions a la FCF

L'actual president qualifica de "cacicada" la decisió del Tribunal Català de l'Esport, que va atendre la impugnació del candidat Àlex Talavera
Redacció Esport3 Actualitzat

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha reaccionat a la decisió del Tribunal Català de l'Esport de fer repetir les eleccions a la presidència. Des de Riad, on assisteix a la Supercopa d'Espanya, ha declarat a TV3 que pensa recórrer el dictamen al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè considera que el TCE no està legitimat per fer repetir els comicis.

"Aquest Tribunal ha rebut pressions i ingerències polítiques que demostren que està manipulat. Aquesta decisió és una alcaldada del TCE. Per això demanarem la cautelar a la justícia ordinària."

El Tribunal Català de l'Esport va dictaminar que cal repetir les votacions a la Federació Catalana de Futbol celebrades el 22 de maig passat.

Després de detectar 175 vots nuls, l'òrgan judicial ha resolt favorablement el recurs presentat per Àlex Talavera, segon classificat als comicis del 22 de maig, superat per només 26 vots pel president sortint, Joan Soteras. El grup encapçalat per Talavera, Els Clubs Primer, i un tercer candidat, Juanjo Isern, havien presentat recursos al TCE.

Després d'estudiar els recursos i recopilar informació de la mateixa Federació, el TCE va entendre que hi havia prou irregularitats documentades en els diferents punts de votació per decidir la repetició de les votacions, sense la necessitat de refer el global del procés electoral. La data de la nova cita amb les urnes encara no se sap.

"La junta directiva expressa la seva sorpresa"

Poc després que es pronunciés el tribunal, la junta directiva de la Federació Catalana va emetre un comunicat per expressar la seva "sorpresa" pel que consideren una decisió "basada en formalismes que atempta clarament contra el dret de sufragi dels clubs catalans".

Consideren que la decisió del TCE constitueix una ingerència "perillosa" i "inadmissible" en els "processos electorals de les federacions esportives catalanes, atès que nega el dret de vot a 175 Clubs, sense que ni tan sols hagin estat escoltats durant la tramitació de l'expedient administratiu".

Mesos de crisi a l'FCF

L'estat de provisionalitat que la institució ha viscut aquests últims mesos ha tingut conseqüències com la suspensió del Catalunya-Veneçuela femení que s'havia de disputar la primera quinzena de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut