Lucas Moura celebra el gol que va donar la classificació al Tottenham per a la final de la Champions (Reuters)

El Tottenham culmina una heroica remuntada a Amsterdam i jugarà la final contra el Liverpool (2-3)

El conjunt holandès s'ha avançat a la primera part amb els gols de De Ligt i Ziyech. A la represa, Lucas Moura ha fet el miracle contra un Ajax que ha pagat, cruelment, el seu futbol atrevit

Francesc SòriaActualitzat

Qui es pensés que l'Ajax especularia gràcies a la seva victòria a Londres estava totalment equivocat. Com ahir el Liverpool, l'inici holandès ha estat molt intens. En el minut 4, Tadic ha fet un xut que Lloris ha desviat a córner quan la pilota entrava per tot l'escaire. Un minut més tard, a la sortida d'aquest córner, Matthijs De Ligt, feia de cap l'un a zero, amb una rematada impecable. Amb només 19 anys, el capità De Ligt, ha tornat a demostrar la seva jerarquia. Els primers vint minuts, el Tottenham no ha insinuat una possible remuntada i el seu tècnic, Mauricio Pochettino, no feia bona cara. Però els Spurs s'han tret la son de les orelles de cop i volta. Primer Dele Alli ha assistit entre línies Son i el coreà ha topat amb Onana sota els pals. Un minut més tard, l'exporter blaugrana ha blocat un xut perillós d'Eriksen. El migcampista danès ha estat xiulat per la qui va ser la seva afició fa uns anys. Però aquest panorama no ha espantat el jove equip local. Tadic ha estat a punt de marcar el segon gol en un contraatac, però el seu xut ras ha marxat massa desviat. En canvi, el serbi ha estat perfecte en la següent aproximació quan ha assistit Ziyech, que venint des del darrera, ha clavat el 2 a 0 amb un potent xut dins de l'àrea. Minut 35, l'Ajax tornava a sorpendre els anglesos i el Johan Cruyff Arena era una festa. El seu equip marxava al descans amb un 3 a 0 a favor en el global de l'eliminatòria.

Massa confiats, els milers de seguidors cantaven "Everything's gonna be alright"', en l'inici de la segona part. Pochettino, buscant el miracle, ha fet entrar al camp un davanter més, Fernando Llorente. Tot ha canviat. Els segons 45 minuts han estat per als Spurs. Eriksen ha centrat de rosca i Onana ha enviat a córner una rematada molt perillosa de Dele Alli. En el minut 55, ha arribat el primer gol del Tottenham. Jugada vertical i Lucas Moura no ha perdonat en un contraatac. I, en el 59, aturada miraculosa d'Onana a Llorente i, en el refús, Lucas Moura ha tornat a marcar. El Tottenham estava a només un gol de la final. I sense, la seva estrella, Harry Kane, lesionat. A partir d'aquí, partit boig i ocasions a les dues àrees. Fins i tot un pal de Ziyech per a l'Ajax i un travesser de Vertonghen per als Spurs! I, en el darrer sospir del temps afegit, en el minut 95, Lucas Moura ha marcat el gol de la seva vida aprofitant una passada de Dele Alli.

Hattrick del brasiler que classifica el Tottenham per a la seva primera final de la Champions. El 1962 van caure en semifinals contra el Benfica. 57 anys després, es treuen aquesta espina. El Liverpool està avisat. Els deixebles de Pochettino també son capaços de fer remuntades impossibles.