Son celebra amb ràbia el gol de la victòria del Tottenham (Reuters)

El Tottenham de Pochettino colpeja primer i deixa tocat el Manchester City de Guardiola (1-0)

El coreà Heung-Min Son ha fet l'únic gol del partit en el minut 78 i ha donat un valuós triomf als Spurs davant un City discret i que està obligat a remuntar en la tornada a l'Ettihad Stadium

Xavi TorresActualitzat

El duel a les banquetes entre Mauricio Pochettino i Pep Guardiola ha acabat favorable a l'exentrenador de l'Espanyol. En la primera part ha imperat el respecte entre els equips, com si ningú volgués arriscar-se a atacar per no ser sorprès a la contra. D'aquests primers 45 minuts només dues jugades d'atac a destacar, una per equip. La més clara, la del ManCity, als 9 minuts, amb una diagonal d'Sterling amb xut des de la frontal que ha estat taponat amb el braç, dins de l'àrea, per Rose. Amb l'ajuda del VAR, l'àrbitre holandès Björn Kuipers, ha xiulat penal. Després de les protestes, el Kun Agüeo ha vist com el porter Lloris li aturava el llançament. El davanter argentí ha fallat quatre dels 13 penals que ha tirat a la Champions. La rèplica dels de Londres l'ha donat, als 24 minuts, Harry Kane, també amb bona resposta del porter Ederson. Poc més. Potser un xut de Winks (28'), pels locals, i una rematada de cap d'Otamendi, pels visitants. Empat a zero, al descans.

La segona part ha començat més elèctrica, amb una arribada interessant de Sterling (46'), pel ManCity, i dues de Son (47' i 49'), pel Tottenham. Però tot ha quedat de nou aturat quan als 55 minuts, una trepitjada de Delph sobre el turmell de Kane ha acabat amb el capità i "alma mater" dels londinencs al vestidor, lesionat. Els de Pochettino han agafat por al partit, però el Manchester City, tot i tenir la possessió de la pilota, no ha arribat amb claredat a l'àrea rival. I així han anat passant els minuts fins que als 78, una pilota a l'espai d'Eriksen ha estat aprofitada per Heung-Min Son per batre Ederson. Els visitants han reclamat que en l'inici de la jugada la pilota havia sortit per la línia de fons, però el VAR els ha desmentit. Gol legal. 1 a 0, Tottenham. Els de Guardiola, que han fet un partit molt discret, no han reaccionat i hauran de fer-ho dimecres que ve, a l'Ettihad de Manchester, si volen accedir a les semifinals de la Lliga de Campions.