Imatge del "tifo" del Bernabéu el derbi madrileny del passat 4 de febrer
Imatge del "tifo" del Bernabéu el derbi madrileny del passat 4 de febrer
futbol

El "tifo" del Bernabéu no es va trencar: creix la violència entre Ultra Sur "reciclats" i la Grada Fans

Diversos episodis de tensió i baralles durant el derbi van acabar amb la detenció de l'ex-Ultra Sur Carlos Clara

Redacció Esport3Actualitzat

La suposada decisió del Reial Madrid de prohibir l'entrada al Bernabéu dels Ultra Sur, presa el 2013, sembla que va ser un espantall. Durant tots aquests anys, noms rellevants i no tan rellevants que van integrar el grup radical d'extrema dreta fundat el 1980 han estat "reciclats" com a membres de la graderia d'animació que s'ubiquen al gol sud de l'estadi blanc. Ara tornen a ser notícia per la guerra interna que mantenen amb altres grupuscles de l'anomenada Grada Fans.

En el derbi madrileny de diumenge va esclatar tot. Com explica Relevo, per a molts l'esparracada del "tifo" gegant desplegat als prolegòmens del partit va ser la primera declaració de guerra. Membres de la Grada Fans asseguren que es va tractar d'un sabotatge malgrat que les càmeres mostressin com la tela s'enganxava, però, en tot cas, només seria el primer de molts episodis de tensió.

Una avaria en el sistema de so que amplia els càntics va fer que l'ambient comencés fred, fins que alguns exmembres dels Ultra Sur van començar a animar pel seu compte. La situació va enfadar la Grada Fans, i d'uns primers insults es va passar a una baralla. La millor escenificació d'una disputa que s'assegura que fa anys que existeix. Enemics íntims units pel madridisme i la tolerància i permissivitat del club de Florentino Pérez.

Detinguts, expulsats del camp i un ferit

La baralla a les boques de l'estadi va obligar la seguretat privada a intervenir abans que la policia fes acte de presència i detingués un dels líders de la Grada Fans, exmembre destacat dels Ultra Sur, Carlos Clara. A banda de Clara, que alhora és soci compromissari del club i té un judici pendent per agredir un penyista blanc, una desena de persones més van ser expulsades del camp, fins i tot una de ferida que va necessitar punts de sutura.

L'ambient venia tens des del desplaçament d'aficionats a Braga per presenciar un partit de Champions. Segons el mateix mitjà, la policia es va veure obligada a intensificar la seguretat per evitar conflictes entre els grups, inclús posant un cordó per separar els diferents grups.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut