El talent català domina la sincro mundial

María José Bilbao, exnedadora i jutgessa, ha estat un dels cervells del nou canvi de reglament i hi ha 9 entrenadores catalanes liderant seleccions top
Mireia Vicente Actualitzat

Al mundial de Fukuoka, al Japó, s'ha parlat més català que mai. La selecció espanyola de natació artística està plena de nedadores catalanes. Han estat protagonistes a l'aigua i al podi; però el talent català ha brillat també a les "banquetes". 

Judith Requena

Exnedadora del CN Granollers i de la selecció, és l'entrenadora ajudant de Mayu Fujiki, a l'equip espanyol. Un staff on també hi ha Anna Vega, entrenadora responsable de les proves mixtes; que assessora Gemma Mengual.

Anna Tarrés / Xina, Israel i Grècia

L'exseleccionadora espanyola ha excel·lit amb les coreografies d'equip xineses (or en acrobàcies i equip lliure); ha fregat el podi, amb la quarta posició del duo israelià i assessora, també, la solista grega Evangelina Platanioti.

Anna Tarrés amb el seu equip durant el duo mixt lliure a Fukuoka (Reuters)

Andrea Fuentes / Estats Units

Fuentes ha impregnat el grup amb la seva creativitat i capacitat de treball. I ha posicionat, de nou, l'equip nord-americà a l'elit. Feia 16 anys que no guanyaven cap medalla mundial.

L'equip tècnic dels Estats Units al Mundial de Fukuoka, amb Andrea Fuentes (@usaartisticswimming)

Bet Fernàndez / Grècia

Durant anys, ajudant de Tarrés amb la selecció espanyola i responsable tècnica de la Federació Catalana. Ara és l'assessora de l'equip grec.

Esther Jaumà / Holanda

L'exseleccionadora espanyola fa anys que entrena el duo holandès.

Paula Klamburg / Austràlia

Des de fa només uns mesos és la responsable de l'equip australià i, com a selecció líder d'Oceania, ja l'ha classificat per als Jocs Olímpics de París.

L'equip australià amb Paula Klamburg (@WorldAquatics)

Irina Rodríguez / Xile

Ha portat la selecció xilena a la seva primera participació en un Mundial.

Xile, amb Irina Rodríguez, a la dreta (Federació Xilena d'Esports Aquàtics)

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut