BEISBOL

"El senyor Juan"; de caçatalents dels Dodgers a campió al Beisbol Sant Boi

Es diu Juan Garcia però al beisbol Sant Boi el coneixen per "el senyor Juan" A Veneçuela feia d' "scouter" dels Dodgers però va haver d'emigrar i es va instal·lar a Catalunya. En dos anys ha convertit el sub-11 del Sant Boi en campió d'Espanya

Jordi BentanachsActualitzat

Primer són dos quilòmetres a peu fins a l'estació de  Renfe Sabadell Sud. Després de 19 parades connecta a l'Hospitalet amb el metro i d'allà passa als Ferrocarrils que el deixen a Sant Boi de Llobregat. Ja només li falta pujar a un bus per arribar a l'estadi de beisbol. Cada dia el mateix recorregut. De dilluns a divendres 2 hores d'anar i 2 de tornar. Dissbate, 3 i 3.

Al Beisbol Sant Boi tothom coneix en Juan Garcia. Va emigrar de Veneçuela just abans de la pandèmia i va aterrar al club en ple procés d'aclimatació. El canvi de país, de cultura al principi va ser difícil però va ser començar a entrenar els més petits i les coses es van anar posant a lloc.

"El beisbol i aquests nens m'han donat l'oportunitat de sentir-me com a casa"

El sub-11 del Sant Boi en un entrenament 

 

La història completa e Esports360:

 

De caçatalents de la MLB a ensenyar la base

Al seu pais en Juan treballava en una acadèmia de captació de talent de Los Angeles Dodgers, un dels equips històrics de la Major League Baseball. Després de 15 anys trobant perles del beisbol com Kenley Jansen es va reciclar fent de productor a una televisió veneçolana. Però quan la seva filla va emigrar a Catalunya no s'ho va pensar.

"El senyor Juan" dóna indicacions a un jove jugador

El Sant Boi que es nodreix del talent i l'experiència de pïsos on el beisbol és el primer esport com Cuba i Veneçuela no van deixar passar l'experiència del "Senyor Juan". Li va oferir entrenar el sub-8 i sub-10. En dos anys han passat de saber les nocions bàsiques de l'esport a guanyar el Campionat d'Espanya sub-11.

"Arribar a un país, començar de zero i guanyar-ho tot fan que aquest trofeu sigui el més important de la meva carrera."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut