Jocs Olímpics de París

Nova polèmica al Sena: la indignació d'Anna Godoy per la sortida del triatló

Les últimes mostres extretes del riu han permès disputar la natació

Jofre AmargantActualitzat

Les proves de triatló dels Jocs Olímpics de París s'estan disputant aquest matí i segueix la polèmica al Sena, però aquest cop no és culpa de l'estat de l'aigua. Les darreres mostres extretes del riu tenen uns nivells de colibacil i enterococ acceptables perquè la salut dels atletes no es vegi afectada durant la natació.

L'organització olímpica i World Triathlon ho han confirmat aquesta matinada en un comunicat: "Els resultats de les últimes anàlisis d'aigua, rebuts a les 3.20 hores, han estat avaluats i declarats conformes pel World Triathlon i permeten que puguin tenir lloc les competicions de triatló."


La decisió favorable perquè es disputi la natació evita un dels ridículs més grans que s'hauria recordat dels Jocs de París. Les pluges dels primers dies de competició van fer impossible disputar les proves masculines i femenines en les dates previstes. La incertesa sobre el triatló era tan gran que l'organització es va plantejar eliminar-ne la part aquàtica i convertir-lo en un duatló.

I la polèmica d'avui ha tingut com a protagonista una catalana. La prova femenina, en la qual participa Anna Godoy, s'ha disputat a les vuit del matí. La sortida femenina ha estat controvertida perquè la catalana Anna Godoy ha pensat que era falsa i s'ha tirat de palillo. Això li ha fet perdre molt temps, l'ha allunyat del diploma olímpic, no ha pogut quedar de les deu primeres i finalment ha estat dissetena.

 

"Crec que la Federació Internacional s'ha rigut una mica de nosaltres. Hi ha hagut sortida nul·la i no s'ha repetit. Està passant en cada carrera, que es tiren abans i no pot ser perquè ens perjudiquen les legals. Han tingut vuit anys per preparar els Jocs. Cada any anem a pitjor."

La francesa Cassandre Beaugrand ha guanyat la prova davant de Julie Derron i la campiona olímpica, Beth Potter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Una despesa milionària

París ha gastat 1.400 milions d'euros de diners públics en infraestructures per contenir les aigües residuals i minimitzar l'abocament al Sena. De fet, l'alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo, va banyar-s'hi fa pocs dies per convèncer els indecisos que la qualitat de l'aigua era bona.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut