Lee Carsley en l'últim entrenament amb Anglaterra
Lee Carsley en l'últim entrenament amb Anglaterra (Reuters)
futbol

El seleccionador anglès no cantarà l'himne en l'Irlanda-Anglaterra

40 cops internacional per Irlanda, Lee Carsley torna a Dublín amb polèmica com a tècnic substitut de Gareth Southgate a la banqueta anglesa

Redacció Esport3Actualitzat

Els jugadors anglesos cantaran el "God save the king", però no pas el seu seleccionador Lee Carsley, substitut interí de Southgate, en el primer partit després de la desfeta a la final de l'Eurocopa.

Va néixer a Birmingham, a Anglaterra, però amb avis irlandesos, i va triar jugar amb Irlanda. Carsley va ser 40 cops internacional amb els verds. No cantava l'himne com a jugador, i tot i les crítiques de la premsa anglesa, tampoc ho farà ara com a seleccionador rival en l'Irlanda-Anglaterra d'avui:

"Estic molt orgullós de la meva carrera amb Irlanda. Vaig poder gaudir de l'experiència de jugar un Mundial. No només he parlat amb el Jack i el Declan, sinó amb tot l'equip, de l'atmosfera que ens podem trobar... emocionada, apassionada, sorollosa. No serà gaire diferent de la que es pot viure en partits de la Lliga anglesa."

En una situació hostil també semblant a la de Carlsey, es trobaran dos jugadors anglesos: Grealish i Rice, internacionals amb Irlanda en categories inferiors i que ara defensen la samarreta dels Three Lions. En una estrena d'alt risc a la Nations League d'aquest dissabte a Dublín, tampoc s'escapa del morbo Harry Kane. Partit calent també per al davanter estrella d'Anglaterra, amb arrels familiars a Irlanda:

"Els meus avis eren irlandesos, van néixer a Irlanda, i després van emigrar a Anglaterra. Tinc família estesa per Irlanda. Estic segur que veuran el partit als pubs i probablement voldran que Irlanda guanyi, però també que marqui gols."

La rivalitat Irlanda-Anglaterra ha viscut episodis d'infaust record, com el de l'amistós suspès al minut 27 el febrer del 1995, fa gairebé 30 anys, a Dublín. Els hooligans anglesos van arrencar seients i van llançar tota mena d'objectes contra el públic local i van causar diversos ferits.

Anar al contingut