El Santos de Pelé i Neymar perd la categoria per primer cop en 115 anys d'història
Ambient molt calent per la situació límit del Santos (@SantosFC)
Futbol

El Santos de Pelé i Neymar perd la categoria per primer cop en 115 anys d'història

Els seguidors de l'equip brasiler provoquen aldarulls al voltant de l'estadi i cremen el cotxe del davanter Stiven Mendoza

Redacció Esport3Actualitzat

Tot i haver guanyat només un partit en les últimes cinc jornades, el Santos  de Pelé i Neymar arribava al final de la lliga brasilera amb esperances de salvació. Tres equips lluitaven per evitar l'última plaça del descens: el Santos, que jugava a casa contra el Fortaleza i que no s'hi jugava res; el Vasco da Gama, que s'enfrontava al Bragantino en la mateixa situació; i el Bahia, que jugava contra l'Atlètico Mineiro que lluitava per guanyar el títol.

Dels tres, només el Santos va ser incapaç de guanyar el seu partit. D'haver-ho fet, el Bahia hauria perdut la categoria. I per fer-ho més cruel, el Santos va perdre encaixant un gol fet per Marinho, exjugador seu, i un altre en temps afegit marcat per l'argentí Juan Martín Lucero des del mig del camp.

Amb aquest descens, que coincideix gairebé amb el primer aniversari de la mort de Pelé (29-12-2022), el Santos ha deixat de pertànyer al grup de quatre equips que sempre havien jugat a la màxima categoria del futbol brasiler i que ara s'ha reduït al Flamengo, Sao Paulo i Cuiabà.

Un cop acabat el partit, els seguidors del Santos van intentar envair la gespa de l'estadi Vila Belmiro, però la policia ho va poder evitar.

La decepció pel descens es va traduir en més incidents fora del camp, amb la crema de locals i vehicles entre els quals es trobava el del davanter colombià del Santos, Stiven Mendoza, que precisament no va jugar el partit.

 

Endrick, títol i cap a Madrid

El Campionat brasiler ha acabat amb el títol per al Palmeiras i amb una excel·lent targeta de presentació per a Endrick Felipe Moreira de Sousa, el nou fitxatge del Reial Madrid. El davanter nascut a Brasília i de només disset anys va marcar el dia del seu últim partit amb el Palmeiras i ja ha començat a fer les maletes per marxar cap a Madrid.

Està previst que Endrick sigui al Santiago Bernabéu el pròxim 17 de desembre i vegi en directe el partit contra el Vila-real un cop formalitzat el seu traspàs al Reial Madrid. Abans, però, tindrà temps per celebrar el títol amb el Palmeiras.

Endrick celebra el títol amb el Palmeiras (Reuters)

Endrick ha superat una marca històrica que tenia Neymar amb el Santos. La primera vegada des del 2009 que un jove de menys de 18 anys marca almenys deu gols a la competició.

Els seus 11 gols han estat clau perquè el seu equip acabés aixecant un títol que semblava impossible quan a deu jornades per al final anava dotze punts per darrere del Botafogo.

Anar al contingut