Vista general mentre els atletes competeixen a la prova masculina de triatló d'elit al riu Sena
Jocs Olímpics

El riu Sena, més a prop de poder acollir els Jocs Olímpics de París 2024

Les precipitacions dels últims mesos han suposat un retard en les proves prèvies al riu pels Jocs

Redacció Esport3Actualitzat

L'aigua del Sena és un dels reptes més complicats als quals s'està enfrontant la ciutat de París. S'ha dut a terme una inversió estratègica en el riu perquè diverses localitzacions emblemàtiques de la ciutat acullin esdeveniments dels Jocs. L'objectiu és aconseguir que les aigües del riu Sena siguin aptes per al bany i poder-hi fer les proves de natació de triatló i per a la marató en aigües obertes.

Les aigües del Sena han estat aptes per al bany durant deu dels últims dotze dies i actualment no hi ha "inquietud" a l'Ajuntament de París sobre l'aposta de fer a l'emblemàtic riu diverses de les proves dels Jocs Olímpics, que comencen el 26 de juliol.

"No tenim inquietud sobre la possible realització del conjunt de les proves", ha afirmat aquest divendres Pierre Rabadan, regidor d'Esports de l'Ajuntament de París, en una entrevista amb la cadena RFI. Rabadan ha recordat que al maig i al juny hi va haver moltes pluges, cosa que és un factor desfavorable per garantir que l'aigua tingui prou qualitat per al bany, perquè al capdavall "el Sena no és una piscina".

Vista de la torre Eiffel des del riu Sena (Reuters)

Les administracions han invertit 1.400 milions d'euros des del 2016 en un ambiciós pla per permetre el bany a les aigües del Sena, on no estava autoritzat des de feia gairebé un segle per raons sanitàries. Aquestes obres, que han inclòs la construcció de dipòsits gegants, pretenen evitar sobretot que l'aigua de les clavegueres vagi al riu i el contamini, sense passar per les depuradores en períodes de fortes precipitacions.

El temps més plujós del que és habitual els últims mesos ha obligat a endarrerir almenys fins a mitjans d'aquest mes de juliol els banys previs als Jocs en què havia de participar, entre d'altres, l'alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo. Però l'augment dels dies de sol en les últimes dotze jornades ha fet que el Sena hagi estat apte per al bany un total de deu dies, cosa que ha donat continuïtat als primers signes positius vistos per primera vegada a finals de juny, quan es van començar a notar les primeres millores significatives.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut