El que demanaria Alèxia per renovar amb el Barça
Alèxia contra el Sevilla (EFE)
Barça

El que demanaria Alèxia per renovar amb el Barça

Alèxia Putellas negocia amb el Barça un nou contracte enmig de les dificultats econòmiques del club

Redacció Esport3Actualitzat

Un dels principals reptes del nou director esportiu del Barça femení és la renovació d'Alèxia Putellas. Marc Vivés serà l'encarregat de tancar el nou contracte de la blaugrana, que finalitza la seva vinculació amb el Barça ajuny. Les converses per renovar es van iniciar a l'estiu, amb l'exdirector Markel Zubizarreta, i l'objectiu és arribar a un acord abans d'acabar l'any. En les últimes hores s'han donat a conèixer les xifres que Alèxia estaria negociant amb el club. Segons el diari Ara, la jugadora buscaria un salari superior al milió d'euros anual.

La xifra es podria enfilar fins al milió i mig, segons el diari, una quantitat inferior al salari més baix dels futbolistes del primer equip masculí. Diversos clubs europeus i de la Lliga dels Estats Units tenen el potencial econòmic per complir amb aquestes xifres.

La voluntat de la jugadora de Mollet, però, continua sent quedar-se a l'equip on ha aconseguit dues Champions, set lligues i dues Pilotes d'Or.

Perquè es compleixi aquesta voluntat, jugadora i club han d'arribar a un acord econòmic en un moment delicat per a l'entitat. Segons l'Sport, les xifres que es negocien no arribarien a la forquilla d'un milió i un milió i mig per any.

Les setmanes corren i la prioritat de totes les parts continua sent lligar el futur de la jugadora, que al febrer fa 30 anys, amb el Barça. Una preferència a l'agenda blaugrana enmig d'una setmana moguda per a l'equip, amb l'estrena a la Champions contra el Benfica i el clàssic a Montjuïc aquest diumenge.

 

Les xifres de les millors jugadores

Alèxia és la tercera futbolista millor paga del món segons Forbes, amb 800.000 euros anuals procedents, majoritàriament, del Barça, però també de la selecció espanyola. La resta, uns 3,2 milions, són ingressos procedents de fora del camp. Alèxia és l'única jugadora del top 10 de més ben pagades que no és dels Estats Units.

Aquest és el Top 5 de la llista Forbes de les futbolistes més ben pagades:

  • Alex Morgan (7,1 milions de dòlars, Lliga dels Estats Units)
  • Megan Rapinoe (7 milions, Lliga dels Estats Units)
  • Alexia Putellas (4 milions)
  • Trinity Rodman (2,3 milions, Lliga dels Estats Units)
  • Crystal Dunn (2 milions, Lliga dels Estats Units)

El motiu de la preminència dels Estats Units en aquesta llista és el conveni que es va firmar al maig del 2022 que equiparava els sous de les seleccions nord-americana masculina i femenina.

En qualsevol cas, la voluntat de seguir al Barça podria fer que Alèxia acceptés una renovació econòmicament inferior als estàndards als quals podria aspirar. I és que la secció té sobre la taula altres renovacions de peces clau de l'equip, com Mariona Caldentey, Mapi León o Lucy Bronze.

El Barça femení, doncs, té pendent la difícil tasca de forjar un contracte a l'alçada d'una estrella mundial però amb limitacions econòmiques que fan estar ben a l'aguait diversos equips, com l'Angel City FC de Los Angeles, que estan invertint milionàriament en fitxatges de jugadores de primer nivell.

 

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
Anar al contingut