Galtier signa com a entrenador del PSG per a les properes dues temporades
Christophe Galtier durant la seva etapa al Niça (REUTERS/Eric Gaillard)
Futbol

L'escàndol de Galtier que li pot costar el càrrec al PSG

Surt a la llum la denúncia que va rebre quan era entrenador del Niça

Redacció Esport3Actualitzat

Plou sobre mullat al PSG, un club que s'ha acostumat a viure una polèmica rere un altre. Ara és l'entrenador, Christophe Galtier, el que està en el punt de mira. El motiu, uns suposats comentaris racistes durant la seva etapa com a tècnic del Niça. Segons ha informat RMC, el president del club, Al Khelaïfi, ha decidit obrir una investigació per aclarir els fets i, si es confirmessin, podria acabar amb la seva destitució.

Segons les informacions publicades, Julien Fournier, exdirector de futbol del Niça, va enviar un correu electrònic a l'empresa propietària del club acusant l'entrenador amb les següents paraules. 

"Galtier va entrar al meu despatx i va saludar el seu fill -que és agent de futbolistes i havia parlat prèviament amb Fournier-, que li va dir 'pots comprovar amb el meu pare el que t'he dit'. Un cop l'agent/fill se'n va anar, li vaig explicar a Galtier la conversa que acabava de tenir i li vaig preguntar si era veritat. Em va contestar que sí i que havia de tenir en compte la realitat existent a la ciutat i que, efectivament, no podíem tenir tants negres i musulmans dins de l'equip."

"L'equip no es correspon amb la ciutat ni amb el que la gent demana", hauria afegit Galtier.

El fill adoptiu de Galtier també hauria fet comentaris racistes, segons apareix reflectit a la denúncia de Fournier: "Heu construït un equip d'escòria. Només hi ha negres i la meitat del teu equip és a la mesquita els divendres a la tarda". Tot seguit, l'exdirector de futbol del Niça, indignat, li hauria demanat que abandonés el seu despatx immediatament.

El passat mes de setembre, Fournier ja va donar pistes de les acusacions que ara s'han fet públiques: "Si explico les raons per les quals ens vam barallar, perquè aquesta és la paraula, Galtier no tornarà a entrar a cap vestidor, ni a França ni a Europa."

 

Anar al contingut