El primer rècord històric que el Barça de Flick pot fer miques
Els jugadors del Barça celebrant un gol a Montjuïc (Europa Press)
Barça

El primer rècord històric que el Barça de Flick pot fer miques

El conjunt blaugrana pot igualar la marca de victòries en inici de Lliga que es va aconseguir amb el Tata Martino a la banqueta

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça de Hansi Flick ha arrencat la temporada intractable a la Lliga. En sis partits de la competició domèstica, el conjunt blaugrana ha demostrat la seva millor versió i ha enllaçat victòries, des del debut a Mestalla fins a la sisena aconseguida a la Ceràmica, victòria que ha valgut per firmar el tercer millor inici en la història del club a la Lliga.

L'arribada de l'entrenador alemany ha canviat l'equip radicalment. Tant que la plantilla actual està a només dues victòries d'igualar un rècord d'una de les millors etapes de la història del club blaugrana, però ara sense els Messi, Xavi, Iniesta o Busquets que formaven aquell equip. 


A dues victòries del Tata Martino 

El tècnic argentí, que actualment dirigeix l'Inter Miami, és l'entrenador que ha aconseguit més victòries seguides en un inici de Lliga al Barça. Malgrat que la seva etapa a la banqueta del Camp Nou va acabar en un malson, Martino va marcar un rècord absolut al club, per sobre d'entrenadors com Pep Guardiola, Tito Vilanova, Luis Enrique o Valverde.

El Barça va arrencar la temporada 2013-14 amb l'arribada del tècnic de Rosario. En aquell inici de Lliga, els blaugranes van guanyar en els primers vuit partits contra el Llevant, el Màlaga, el València, el Sevilla, el Rayo, la Reial Societat, l'Almeria i el Reial Valladolid. La ratxa de victòries va acabar amb un empat contra l'Osasuna a El Sadar. 

Flick, l'home de les victòries 

Hansi Flick està a dues victòries d'igualar el rècord del Tata Martino. Després de les sis victòries aconseguides, si el tècnic alemany guanya el Getafe dimecres i l'Osasuna dissabte igualarà la millor marca de la història del club. Però després del seu historial, segur que no en tindrà prou amb aquest rècord.

Lamine Yamal i Hansi Flick a Montjuïc (AFP7 / Europa Press)

Flick ha fet història al futbol alemany, no només per tots els títols que va guanyar amb el Bayern de Múnic. El preparador va signar 22 victòries en els seus primers 25 partits amb el club bavarès. Trencava el rècord que tenia Guardiola, que "només" en va aconseguir 21. A més, Flick es va proclamar l'entrenador del Bayern amb millor tant per cent de victòries, amb un 81%: va guanyar 70 partits de 86 possibles. 

A prop del rècord de la Lliga 

Encara que la marca de Martino està a dos partits, el Barça de Flick també estaria molt a prop del rècord de victòries consecutives en un inici de Lliga. Aquesta fita la va aconseguir el Reial Madrid de la temporada 1968-69, quan Gento, Amancio, Pirri i companyia van aconseguir nou victòries seguides, que finalment els van valer per guanyar el títol de Lliga.

El Barça igualaria aquesta marca si després de guanyar contra el Getafe i l'Osasuna guanya com a visitant davant l'Alabès i la superaria si aconsegueix els tres punts contra el Sevilla a Montjuïc el cap de setmana del 20 d'octubre, just després de l'aturada de seleccions. 

En definitiva, el Barça de Hansi Flick té un mes al davant per poder marcar un abans i un després en la història de la competició. Però primer hi ha el partit contra el Getafe. Partit a partit, com diu el tòpic. 

ARXIVAT A:
Hansi Flick
Anar al contingut