Joan Laporta i Rafa Yuste
Joan Laporta i Rafa Yuste (Europa Press)
Cas Negreira

El president del Barça, Joan Laporta, exonerat en el cas Negreira

L'Audiència de Barcelona retira la condició d'investigats a Laporta i la seva primera junta directiva, però segueix investigant Sandro Rosell

Redacció Esport3Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha retirat la condició d'investigats a Joan Laporta i la seva primera junta directiva en el cas Negreira. Queden exonerats de qualsevol responsabilitat penal. El tribunal desestima, en canvi, el recurs d'apel·lació de Sandro Rosell, que segueix investigat. 

La secció 21 de l'Audiència de Barcelona ha notificat aquest divendres una nova interlocutòria per la qual s'estimen els recursos interposats contra la decisió del Jutjat d'Instrucció número 1, d'imputar el president Laporta i el conjunt dels directius de la seva primera junta. Es tracta de la junta directiva que va presidir el Barça del 2003 al 2010.

Comunicat del club

En un comunicat, el club ha valorat positivament aquesta resolució, "basada en un criteri rigorós i ben fonamentat, que permet concretar els fets objecte d'investigació per portar-los a un cabdal esclariment, mantenint la nostra convicció que a través de la justícia es podrà acreditar l'absoluta innocència del club."

L'altra cara de la moneda és que l'Audiència ha decidit desestimar el recurs d'apel·lació de l'expresident blaugrana Sandro Rosell, que, per tant, continua sent investigat. 

La setmana passada l'Audiència va anul·lar la imputació del Barça, com a club, pel delicte de suborn. Va revocar la decisió del jutge instructor en considerar que l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira, no té la condició de funcionari públic.  

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRALaporta
Anar al contingut