Marc Guiu, en un partit al Barça Atlètic
Barça

El planter salva el mercat de traspassos blaugrana

El Barça ha aconseguit més ingressos per les vendes de futbolistes amb fitxa del filial que del primer equip

Redacció Esport3Actualitzat

La venda del central blaugrana Mika Faye al Rennes francès es convertiria, de moment, en el traspàs més destacat que hauria aconseguit fer el Barça aquest estiu. L'acord, de 12 milions d'euros més quatre de variables, s'hauria aconseguit gràcies a la seva gran temporada a la Primera Federació amb el Barça Atlètic, perquè Mika Faye encara no ha disputat cap minut a Primera Divisió. De fet, es dona la particularitat que durant l'estiu el Barça ha aconseguit més diners per futbolistes del filial que del primer equip.

 

Durant l'estiu, han marxat de l'equip Sergi Roberto (nou futbolista del Como), Marcos Alonso (sense equip), Oriol Romeu (cedit al Girona), Sergiño Dest (traspassat al PSV gratis amb drets per una futura venda), i en les properes hores s'espera la sortida de Gündogan (gratis cap al City) i Vitor Roque (cedit al Betis). Només faltaria tancar la de Lenglet.

De tots ells, només Julián Araujo ha deixat diners als calaixos blaugrana, després que els anglesos abonessin 10 milions d'euros pel seu traspàs.

Julián Araujo, traspassat al Bournemouth (Europa Press)

 

Diners que surten del Barça Atlètic

En canvi, en el mateix període, s'ha completat la sortida d'Estanis Pedrola (la Sampdoria ha pagat 3 milions d'euros), Chadi Riad (el Barça ha pessigat 9 milions) i Marc Guiu (al Chelsea per 6 milions d'euros). En total, 18 milions d'euros pels tres futbolistes, als quals s'hi podrien sumar els 12 de Faye.

Primeres fotografies oficials de Marc Guiu amb indumentària del Chelsea
Primeres fotografies oficials de Marc Guiu amb indumentària del Chelsea

També cal tenir en compte que el Barça ha tret diners de futbolistes que han estat vinculats al Barça en els últims anys, com Jean-Clair Todibo, Abel Ruiz o Jorge Cuenca, entre d'altres.

Anar al contingut