Xavi i Oriol Romeu contra el Vila-real (EFE)

El perfil de jugador que Xavi demana a Deco per acabar la temporada

La lesió de Balde, que passarà pel quiròfan aquest dimarts, obre una escletxa per poder fer una incorporació al mercat d'hivern
Redacció Esport3 Actualitzat

Dijous a la mitjanit tanca el mercat de fitxatges i el Barça manté l'esperança de poder fitxar. Un gir de timó que Deco va confirmar en la prèvia de la desfeta aquest cap de setmana contra el Vila-real, motivat per la lesió de llarga durada de Balde. Un cop oberta aquesta escletxa, Xavi ha demanat un perfil molt concret per reforçar l'equip a mitja temporada: no és ni un lateral ni un perfil com Gavi.

El primer punt que s'ha de donar per poder fitxar és que el Barça tingui a les mans l'informe mèdic de l'operació d'Alejandro Balde. El futbolista blaugrana ha de passar pel quiròfan aquest dimarts, amb la qual cosa el club ja disposarà de la documentació per acreditar davant de la Lliga que es tracta d'una lesió de més de quatre mesos de durada.

L'escletxa que ha trobat el Barça per poder fer una incorporació és la mateixa que es va donar en el cas de Gavi i Vitor Roque. En escenaris de lesions greus, l'article 77 de la normativa permet utilitzar fins al 80% del cost d'un jugador lesionat.

El Barça, doncs, intentarà treure profit del forat salarial que deixa Balde, tot i que es tracta d'una fitxa baixa, ja que la seva inscripció a la Lliga correspon al contracte anterior del jugador, previ a la renovació que ha firmat aquesta temporada.

El perfil a reforçar

Un cop confirmat que el Barça es pot agafar a aquest condicionant, Xavi i el seu staff han valorat el perfil necessari tenint en compte les últimes actuacions de l'equip. El rendiment d'Oriol Romeu no ha satisfet les expectatives de l'equip tècnic i consideren que per competir, especialment a Europa, necessiten un mig centre defensiu, un futbolista que proporcioni equilibri al mig del camp

Un paper que desenvolupava Sergio Busquets fins a la temporada passada i que es pretenia que pogués funcionar amb Oriol Romeu aquesta temporada. El poc protagonisme del d'Ulldecona en els últims partits, precipitat per la seva substitució a la mitja part en l'últim partit contra el Vila-real, denota que el cos tècnic necessita un futbolista d'aquest perfil.

Aquesta és la petició de Xavi a Deco, tot condicionat a les limitacions de fair play que tindrà el Barça i a aquesta escletxa, encara que petita, que s'ha obert amb la lesió de Balde.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut