Pons, en una imatge d'arxiu.
Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge (FCP)
Patinatge

El patinatge artístic impulsa una moció de censura a la Federació Catalana de Patinatge

Diversos clubs d'aquesta modalitat impulsen un vot de censura contra el president, Benjamí Pons, i la federació els respon que el vot no té cap base

Redacció Esport3Actualitzat

Conflicte a la Federació Catalana de Patinatge. 105 clubs d'aquesta modalitat -n'hi ha un total de 240- han firmat aquest divendres un manifest després de presentar dijous un vot de censura en contra del president, Benjamí Pons, i la seva junta directiva. Els clubs asseguren que la federació travessa una greu crisi a la qual no s'han trobat solucions, ja que els acusen d'inoperància. El vot de censura arriba després que el vicepresident de la federació i president del Comitè Català de Patinatge Artístic, Eduard Casals, fos destituït del seu càrrec a principis d'estiu.

Comunicat dels clubs de patinatge artístics catalans


Dura resposta de la Federació

La resposta de la Federació no s'ha fet esperar amb un altre comunicat. Assegura que no té cap base i que només es deu a interessos personals. Destaca que fins ara, totes les decisions relacionades al patinatge artístic s'han aprovat de forma unànime amb els mateixos impulsors del vot de censura. A més, també els acusa d'aturar la competició i que el fet que només pertanyin a una sola disciplina, crea una divisió i un enfrontament inexistent fins ara. També destaca que la federació viu una "situació esportiva, econòmica, social i institucional excel·lent".

Comunicat de la Federació Catalana de Patinatge


El procés

Ara, la UFEC haurà de verificar les butlletes presentades i s'haurà de constituir una mesa del vot de censura, per després convocar en un termini de 20 dies, una assemblea per votar la moció. Els impulsors del vot de censura haurien d'aconseguir una victòria per dos terços dels votants. 

Anar al contingut