Sarabia, fotografiat abans de l'Elx-Al-Ittihad
Sarabia, fotografiat abans de l'Elx-Al-Ittihad (@elchecf)
futbol

El nou Sarabia deixa retratat el multimilionari projecte de Benzema i Blanc

Amistosos com el disputat a la Nucia mostren la distància existent entre el futbol europeu i els ambiciosos clubs saudites

Redacció Esport3Actualitzat

Fa un estiu, el reguitzell de fitxatges de renom anunciats pels equips de la Saudi Pro League va convertir la competició saudita en una amenaça permanent per als clubs europeus. Però des que els petrodòlars del país àrab s'han posat al servei del futbol i han omplert la Lliga d'estrelles com Cristiano o Neymar, s'espera un salt de qualitat que encara sembla lluny de produir-se.

Aquest dissabte hi ha hagut un nou exemple en l'amistós entre l'Elx i l'Al-Ittihad. El nou equip d'Eder Sarabia com a entrenador, el primer repte del basc després de l'amarg final a Andorra, contra un conjunt Jiddah que també estrena tècnic amb passat blaugrana. El francès Laurent Blanc ha acceptat comandar la constel·lació d'estrelles que capitaneja Karim Benzema.

L'exgolejador del Madrid, de 36 anys, enceta el seu segon curs a Aràbia, després d'un any de debut esquitxat per misterioses desaparicions. Al seu costat, figures com Fabinho, campió d'Europa amb el Liverpool, o l'omnipresent migcampista gal Kanté --contra els il·licitans encara de vacances -- degusten aquest nou futbol que combina sous astronòmics sense la pressió del vell continent.

Un futbol amb un nivell que continua estant a una distància considerable de l'europeu. La millor prova, el marcador del compromís jugat a la Nucia: 2-0 a favor de l'Elx de Sarabia. A Alacant, el que va ser segon de Quique Setién, pot seguir animant-se amb el català.

 

 

Anar al contingut