Eder Mallo parla amb Óscar Sanz
Eder Mallo parla amb Óscar Sanz (EFE)
FUTBOL

El Nàstic portarà a la justícia ordinària l'arbitratge de Mallo Fernández

L'arbitratge i l'acta posterior del bilbaí han indignat els aficionats i el club tarragoní

Redacció Esport3Actualitzat

L'Espanyol és l'excepció d'un cap de setmana per oblidar del futbol català. El Nàstic, el Barça Atlètic i l'Hospitalet se sumen a la llarga llista de clubs catalans que no han assolit l'ascens als play-offs de la seva respectiva categoria. Al Nou Estadi Costa Daurada, els de Dani Vidal van veure com se'ls escapava a l'últim segon el bitllet per tornar a la categoria de plata del futbol espanyol.

En el temps afegit de la pròrroga, Antonio José Cordero marcava el gol definitiu pel Màlaga. Els andalusos, amb un jugador més des del minut 63, empataven el partit i guanyaven l'eliminatòria. El matx es va haver d'aturar uns minuts pel llançament de pilotes al camp. L'àrbitre del partit, Eder Mallo Fernández, enviava els jugadors als vestidors fins a nova ordre. Dani Vidal va ser molt crític amb l'actuació arbitral.

Garrotades al Nàstic en l'acta arbitral

El col·legiat va assenyalar de forma contundent l'actitud dels aficionats i membres de l'entitat local. Van accedir a l'interior "gràcies a l'ajuda de les forces de seguretat pública". També va recollir amenaces contra la seva integritat i família: "Morireu", "el teu fill morirà", "que mori la vostra puta família". 

La resposta del club

El Nàstic de Tarragona ha fet un comunicat on anuncia que el club "recorrerà a la justícia ordinària per l'arbitratge". El motiu, per "negligència". Al seu torn, no descarta "iniciar la via penal".

Els granes informaran dels futurs moviments "per defensar els interessos i l'honorabilitat de l'entitat, així com de tots els seus accionistes, socis i aficionats".

L'ascens de Mallo Fernández

L'actuació arbitral va acabar amb recompensa per part del Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol. El basc, que forma part del col·legi arbitral de Castella i Lleó, ha pujat a Segona Divisió. Palencia Caballero, àrbitre de l'anada entre el Nàstic i el Màlaga, també ha pujat de categoria.

 

Anar al contingut