El Nàstic de Tarragona venç al Mallorca en l'últim minut (2-1)

Ikechukwu Uche i José Kanté donen la victòria als tarragonins després de veure com el Mallorca els ha empatat en el minut 90

Sergi MartínezActualitzat

El Gimnàstic de Tarragona ha guanyat el Mallorca per 2-1. Els grana arribaven a aquest partit ja descendits amb l'únic objectiu de competir en l'enfrontament i de donar una bona imatge davant de la seva pròpia afició en el Nou Estadi de Tarragona. El matx s'ha decidit en els minuts afegits amb un gol de José Kanté en el minut 93.

En els primers minuts cap dels dos equips ha aconseguit el control del joc. El Mallorca ha provat d'adormir el partit des de l'inici per mantenir la possessió i evitar sorpreses. El conjunt grana, per la seva part, ha optat per pilotes llargues, però sense poder ser ofensivament efectiu. En el minut 22, ha arribat la primera oportunitat del partit per part dels mallorquins. Ariday, després d'una doble ocasió, ha enviat una pilota al pal de la porteria d'Isaac Becerra, porter del Nàstic. El Mallorca s'ha bolcat en atac i ha creat una nova ocasió clara, però Salva Sevilla ha creuat massa el seu xut i ha marxat fora. En la següent jugada, el Nàstic de Tarragona ha gaudit d'una pena màxima per avançar-se en el marcador, després que Xisco Campos fes penal per mans dins de l'àrea visitant. Ikechukwu Uche ha fallat el tir des dels 11 metres.

El davanter nigerià ha pogut corregir l'anterior error. Després d'una centrada d'Abraham Minero al centre de l'àrea, Uche ha controlat amb el pit i ha rematat per, ara sí, enfonsar la pilota al fons de la xarxa i fer, en el minut 42, l'1 a 0. Els jugadors d'Enrique Martín han acorralat el Mallorca en els últims minuts de la primera part. Tant és així, que els grana han pogut fer el 2-0 quan Fabián Noguera ha tret un xut potent que s'ha estavellat al pal i posteriorment ha atrapat el porter Reina.

A la represa, el partit ha seguit la mateixa dinàmica que la primera meitat, sense cap control per part d'ambdós equips. El Mallorca ha volgut remuntar el resultat però, en el 59, l'àrbitre els ha anul·lat un gol a Ante Budimir per ajudar-se en el control amb les mans. Les ocasions pels mallorquins anaven succeint durant la segona part, i el Nàstic s'ha quedat tancat al darrere. Tot i així, Ivan López, jugador grana, ha tingut una bona oportunitat amb una bona jugada personal i un posterior potent llançament que Reina ha aturat en dos temps. Aleshores, el partit s'ha trencat i no hi hagut descans. Els últims minuts de l'enfrontament han estat de bogeria. En el 90, el Mallorca ha empatat el partit in extremis amb una rematada d'Abdón Prats. Quan tot estava donat i beneït i l'empat semblava el resultat final, José Kanté s'ha inventat un extraordinari xut des del vèrtex de l'àrea que ha donat la victòria definitiva pel Nàstic.