16 jugadors de l'actual plantilla del Barça seran a Qatar 2022
16 jugadors de l'actual plantilla del Barça seran a Qatar 2022
Barça

El Mundial de Qatar catapulta el Barça cap a una fita històrica

L'entitat blaugrana es converteix en el club que ha enviat més futbolistes en la història de les Copes del Món, amb 141

Redacció Esport3Actualitzat

Abans que la pilota comenci a rodar del Mundial, el més gran esdeveniment a nivell de seleccions ha catapultat un club com el FC Barcelona cap a una fita històrica. Un cop conegudes les convocatòries de la gran majoria d'estats, l'entitat blaugrana passa a convertir-se en la que més futbolistes ha enviat en la història de les Copes del Món, amb 141. La cita del país àrab ha permès al Barça consumar el sorpasso a la Juventus, que es veu afectada per l'absència d'Itàlia. El Reial Madrid, per la seva banda, es troba dins del top 5 amb 130.

Els 16 futbolistes de Xavi Hernández que viatjaran a Qatar superen el sostre de 14 marcat per Rússia 2018 i fan que el Barça sigui el segon club amb més representants en aquesta 22a edició mundialista, només per darrere del Bayern de Munic, amb 17. Els segueixen Manchester City, amb 15 efectius, i el Madrid, amb 13. En els últims 30 anys, el FC Barcelona havia tingut l'honor que ostentaran els bavaresos en fins a tres ocasions, més que ningú: Estats Units 1994 (12), França 1998 (13) i Sud-àfrica 2010 (13). En l'últim Mundial rus, en canvi, el rècord va ser per als "cityzens" de Guardiola, amb 16. 

La fita no és més que un indicador de l'impacte culer en el futbol global de les darreres dècades. Per si en queda algun dubte, abans de l'arribada Núñez a la presidència i Cruyff a la banqueta del Camp Nou, no hi havia rastre barcelonista en aquesta mena de classificacions. En aquest període, a més, el centre de gravetat s'ha desplaçat a Europa. Dues dades ho demostren: els cracs d'arreu juguen al vell continent i des de 2002 no aixeca la Copa del Món un combinat que no sigui europeu (Itàlia, Espanya, Alemanya i França).

16 blaugranes, nou rècord del club, en 8 seleccions

Amb Polònia, Robert Lewandowski. Amb Dinamarca, Andreas Christensen. Amb l'Uruguai, Ronald Araujo. Amb Alemanya, Marc-André ter Stegen. Amb França, un parell: Jules Kounde i Ousmane Dembélé. Amb els Països Baixos, dos més: Frenkie de Jong i Memphis Depay. Amb el Brasil, Raphinha. I finalment set futbolistes es concentraran amb la "roja", la mateixa quantitat que van ser a Sud-àfrica 2010: Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Pedri González, Gavi, Ferran Torres i, la gran sorpresa, Ansu Fati.

Veuran el Mundial per televisió només cinc jugadors de la primera plantilla: Iñaki Peña, Marcos Alonso, Héctor Bellerín i els lesionats Sergi Roberto i Franck Kessie.

Anar al contingut