El motiu pel qual Oriol Romeu no jugarà contra el Barça
Oriol Romeu en el seu retorn al Girona després de l'etapa al Barça (Europa Press)
futbol

El motiu pel qual Oriol Romeu no jugarà contra el Barça

El club blaugrana va incloure la coneguda clàusula de la por a la cessió del jugador d'Ulldecona al Girona

Redacció Esport3Actualitzat

En el Girona-Barça d'aquest diumenge (16.15 h) hi haurà una figura protagonista en l'equip de Míchel: Oriol Romeu. El jugador va tornar en forma de cessió a terres gironines aquest mateix estiu després d'una única temporada a Can Barça. 

Malgrat la seva recent arribada, Romeu no podrà disputar el partit contra el Barça a causa d'una eina, cada cop més utilitzada pel conjunt blaugrana, inclosa en el contracte de cessió. La famosa clàusula de la por deixarà Oriol Romeu a les grades de Montilivi i els gironins hauran d'afrontar el duel català sense el 18 blanc-i-vermell. 

Com s'activa la clàusula de la por? 

Aquesta clàusula és un mecanisme que pot incloure un club en el contracte de cessió d'un jugador. Consisteix, bàsicament, en el fet que un jugador no pot jugar contra el seu equip d'origen si està cedit. Encara que la FIFA i la UEFA han prohibit l'ús d'aquesta clàusula, LaLiga i la RFEF sí que ho permeten i, per tant, és una eina vàlida només al futbol espanyol. 

Però la clàusula de la por també es pot "desactivar". El club destinatari pot pagar una indemnització prèviament pactada amb l'equip originari del futbolista. La segona opció és que els dos equips es trobin en una competició internacional, ja que la FIFA i la UEFA sí que permetrien que jugués. 

Altres jugadors amb la clàusula de la por 

Precisament, els casos més recents es troben al Barça. En les últimes temporades, el club blaugrana ha afegit aquesta clàusula en els contractes de cessions com la de Julián Araujo a la UD Las Palmas i Pablo Torre al Girona durant la temporada passada o la d'Abde a l'Osasuna i Nico González al València fa dues campanyes.

Per altra banda, el Reial Madrid ha estat l'equip pioner d'aquesta clàusula de la por i l'ha aplicat en diverses ocasions, especialment en un equip català, l'Espanyol. Marco Asensio, Lucas Vázquez i José Callejón van estar cedits al club perico i no van poder jugar contra el seu club d'origen.

Ara, només quedarà veure si diumenge el Girona troba a faltar Oriol Romeu, o bé els de Míchel continuen la ratxa positiva contra el Barça, després de les dues victòries en Lliga de la temporada passada, en què el Girona es va emportar els tres punts de Montjuïc i de Montilivi

 

Anar al contingut