Gil Manzano i Benzema, en un partit arbitrat per l'extremeny
Gil Manzano i Benzema, en un partit arbitrat per l'extremeny
futbol

El misteriós enigma de Gil Manzano: per què el flagell dels cracs no xiula partits d'alt risc?

L'àrbitre extremeny arbitra el seu primer Madrid-Atlètic més de 10 anys després de debutar a Primera Divisió

Redacció Esport3Actualitzat

Pot semblar una paradoxa. L'àrbitre espanyol de bona reputació internacional, i que s'ha fet famós per tenir una determinació especial a l'hora d'expulsar cracs, compta amb escassa experiència xiulant enfrontaments entre candidats al títol. Per aquest motiu ha sorprès la primera designació de Jesús Gil Manzano per a un derbi madrileny com el d'aquest dissabte. L'encàrrec li arriba més d'una dècada després de debutar a Primera Divisió, el 25 d'agost del 2012 en un Màlaga-Mallorca quan no tenia ni 30 anys. 

Un altre exemple que crida l'atenció és que en les gairebé onze temporades que porta a l'elit, només ha impartit justícia en un parell de clàssics, i l'últim cop per la lesió d'última hora de Mateu Lahoz. En ambdós casos l'escenari va ser el Bernabéu i el triomf va caure del costat local.

De fet, els registres de Gil Manzano indiquen que els blancs surten ben parats amb ell. La tria de l'extremeny, en conseqüència, ha despertat recels al bàndol matalasser. Els de Simeone no obliden l'expulsió a Diego Costa al Camp Nou que va acabar comportant vuit partits de sanció per al fogós davanter brasiler, ni els agrada que tan sols hagi mostrat la vermella a quatre madridistes en una trentena d'actuacions. Molts també recorden el dia que va marxar de l'estadi de la Castellana amb bosses del Reial Madrid.

Per cert, el també controvertit Jaime Latre l'ajudarà al VAR, l'endemà d'una nit complicada a l'Elx-Betis.

Flagell de cracs... blaugranes

No obstant, cap dels dos veïns madrilenys tenen el curiós honor que ostenta el FC Barcelona amb l'àrbitre de Don Benito. És l'únic que pot dir que ha expulsat un pòquer de cracs blaugranes: Leo Messi, la primera i única vegada en setze temporades, Neymar, Luis Suárez i, des del passat novembre, també Robert Lewandowski. També va ser el responsable que Gerard Piqué tanqués la seva carrera amb una vermella al túnel de vestidors. 

Anar al contingut