Matthew Dawson durant els Jocs Olímpics de Tòquio
Matthew Dawson durant els Jocs Olímpics de Tòquio (Reuters)
JJOO

El més surrealista: s'amputa un dit per poder disputar els Jocs Olímpics de París

Un jugador d'hoquei herba australià ha tirat pel dret davant una lesió que li impedia competir a les Olimpíades de París

Redacció Esport3Actualitzat

Els Jocs Olímpics són l'esdeveniment més important que un esportista pot afrontar. Alguns d'ells treballen tota una vida per complir el seu somni i competir contra els millors esportistes del món. En definitiva, una cita que ningú vol perdre's. Però la història d'aquest australià sobrepassa qualsevol límit.

Es tracta de Matthew Dawson, un jugador d'hoquei herba que es va trencar el dit anular de la mà dreta durant la preparació per als JJOO de París. Els metges van ser clars amb el jugador i li van dir que necessitava repòs per poder-se recuperar. Tot i això, va sorgir la idea de poder amputar la primera falange del dit, la qual cosa suposa una recuperació molt més ràpida que no pas el trencament de l'os.

D'aquesta manera, el jugador, de 30 anys, va optar per la segona opció per poder estar present a París 2024. En una entrevista a la cadena australiana 7News, Dawson explica com va afrontar la situació. 

"Vaig trucar a la meva dona i em va dir que no prengués una decisió precipitada. No vaig tenir gaire temps per prendre la decisió, però crec que tenia tota la informació que necessitava per decidir-me."

"No estic segur que jo ho hagués fet"

L'equip de Dawson va quedar impressionat per la decisió presa pel seu company; fins i tot, el seleccionador australià, Colin Blatch. El tècnic va valorar la determinació del seu jugador, en un acte que ni ell mateix té clar si ho hauria fet.

"La millor forma de recuperar-se era simplement tallar-se l'extrem del dit i això és el que va fer. No és una cosa que l'entrenador pugui decidir pel jugador. Tot el mèrit és d'en Matt: està clar que vol jugar a París. No estic segur que jo ho hagués fet, però ell sí, així que genial."

L'equip australià d'hoquei herba és un dels màxims favorits a penjar-se una medalla als Jocs Olímpics de París. De fet, la passada edició, a Tòquio, va guanyar la medalla de plata. Matthew Dawson formava part d'aquell equip, i també va disputar les Olimpíades del 2016, a Rio de Janeiro, on Austràlia va acabar en sisena posició.

Anar al contingut