Bàsquet

El Joventut fitxa Hanga; el Girona, Juani Marcos, i el Manresa, Derrick Alston júnior

Els clubs catalans de la Lliga ACB continuen configurant la plantilla

Actualitzat

El Club Joventut Badalona fa oficial el fitxatge d'Ádám Hanga per a les pròximes dues temporades. L'aler hongarès arriba a Badalona amb la voluntat de fer un pas endavant en la seva carrera esportiva. La incorporació beneficia el club badaloní, que signa amb un jugador que té experiència a l'ACB i a l'Eurolliga.

L'exjugador del Barça, del Madrid i del Manresa, entre d'altres, és "capaç de jugar en totes les posicions exteriors, és un defensor d'elit, a més d'un jugador amb habilitat per generar-se les seves pròpies cistelles, facilitat per les penetracions i capaç d'anotar amb bons percentatges des del triple", comenta el Club Joventut Badalona en un comunicat. En l'última temporada a l'Eurolliga ha presentat una mitjana de vuit punts per partit i aportarà defensa i experiència en un equip ple de joves.

Hanga és el tercer fitxatge de la Penya després de la sortida d'Andrés Feliz, Shannon Evans, Andrew Andrews, Vladímir Brodziansky i Tyler Cook. L'equip entrenat per Dani Miret haurà de recórrer al mercat a buscar més reforços.

Juani Marcos es queda a Fontajau

En clau gironina, el Bàsquet Girona manté a la plantilla Juani Marcos. Després de desvincular-se del Barça, les dues parts han arribat a un acord perquè s'incorpori a la plantilla. El base argentí és el sisè fitxatge de l'entitat gironina, que el valora com una peça clau per a un projecte a llarg termini.

Marcos va començar la seva carrera al Peñarol de la Primera Divisió argentina, on va jugar fins al 2019. De la mà del filial del Barça, va fer el salt a Europa i l'última temporada ha jugat cedit al Bàsquet Girona. Fernando San Emeterio, director esportiu de l'entitat, explica l'entusiasme que Juani continuï un any més a Fontajau i el considera un jugador especial.

"Juani és un jugador especial, amb un talent únic. Crec que tots ho hem vist aquest any a Fontajau. Estic molt content de tenir-lo amb nosaltres un altre any, especialment perquè ell ha volgut ser a Girona. Ha tingut altres opcions i ha prioritzat Girona, ja que l'any passat es va apostar per ell i es va sentir a gust, cosa que agraïm."

Juani ha aconseguit una mitjana de 9,7 punts, 3,1 rebots i 3,5 assistències per partit en els 22 partits disputats, amb una valoració mitjana d'11,1 per partit. Xifres positives per a un jove de 24 anys. L'argentí explica el motiu de la seva decisió: "Tot el suport que em van donar des del principi i tot el que em van continuar donant fins i tot quan no sabien si seguiria a Girona."

Juani gironí pic.twitter.com/thC1b2WrlU

Un altre Derrick Alston al Nou Congost

En un matí pròdig en fitxatges, el Bàsquet Manresa ha donat un cop d'efecte anunciant la contractació del fill d'un mite del Nou Congost, que a més es diu igual que el seu pare. Derrick Alston jr. és nou jugador de l'equip bagenc per a les dues pròximes temporades. Aler pivot de 2,06 metres i 26 anys, Alston prové del Rostock Seawolves, on ha acreditat unes mitjanes de 18,6 punts, 3,7 rebots i 2,5 assistències per partit a la Bundesliga, i uns números similars a la FIBA Europe Cup.

Alston és la tercera novetat de l'equip bagenc després del pivot francès Bodian Massa i l'aler Álex Reyes. L'altra novetat fins ara és a la banqueta: Diego Ocampo serà el nou responsable de l'equip després de la marxa de Pedro Martínez al València.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut