Santi Cañizares quan era porter del València
Santi Cañizares quan era porter del València
Futbol

El jardí de Cañizares: "El gais han decidit no entrar al futbol, prefereixen la moda"

L'exporter internacional i actual comentarista radiofònic ha opinat sobre la invisibilitat de l'homosexualitat en el futbol jugat per homes

Redacció Esport3Actualitzat

Santi Cañizares va ser un porter amb una forta personalitat. Per mirar de desestabilitzar l'exjugador del Celta, Madrid i València, a finals dels noranta i començament dels 2000, les aficions rivals el xiulaven i l'increpaven durant els partits. Un dels recursos habituals dels més intolerants era dir-li gai de forma pejorativa, i burlar-se dels seus cabells tenyits. És per això que en una entrevista emesa aquesta setmana a La Sexta li han traslladat una pregunta recurrent. Per què està tan invisibilitzada l'homosexualitat en el futbol jugat per homes?

Per Cañizares no és ni un tabú, ni s'amaga per temor a patir algun tipus rebuig professional, social o econòmic. L'explicació de Cañete és, per dir-ho d'alguna manera, molt més senzilla:

"Al futbol no hi deu haver gaires homosexuals quan no me n'he adonat al llarg de la meva carrera. N'hi havia un que no tenia parella, ni masculina ni femenina, mai vam saber res de la seva vida sexual. No obstant, al futbol femení hi ha múltiples casos d'homosexualitat reconeguts per les jugadores."

A mesura que avançava la reflexió, l'exinternacional més anava endinsant-se en un jardí:

"Si a la societat hi ha entre un 10% i un 13% de gais, aquí n'hi ha menys. Els gais han decidit no entrar al futbol perquè no els hi agrada gaire. Prefereixen altres sectors com la moda o la televisió."

Actualment, Cañizares compagina les col·laboracions en programes de ràdio d'àmbit esportiu amb un canal propi de YouTube - amb 144.000 subscriptors - en què divulga aspectes diversos de la vida al camp. En aquest vídeo, per exemple, explica la història que el va portar a viure en una finca a l'interior de València:

Anar al contingut