La selecció espanyola en la celebració de l'Eurocopa
La selecció espanyola en la celebració de l'Eurocopa
Futbol

Conflicte entre Gibraltar i Espanya per les celebracions de l'Eurocopa

Els crits d'alguns jugadors de la "roja" obtenen resposta oficial del govern de Gibraltar

Redacció Esport3Actualitzat

El govern de Gibraltar ha condemnat els càntics de futbolistes espanyols reclamant l'espanyolitat del penyal de Gibraltar en la celebració per la victòria de l'Eurocopa, uns càntics que qualifica de "rancis".

En un comunicat oficial, el govern de Gibraltar lamenta "que diversos jugadors de la selecció espanyola de futbol masculina van celebrar la victòria a l'Eurocopa a base de càntics amb comentaris rancis sobre Gibraltar".

 

Els càntics els va iniciar el capità de la selecció espanyola, Álvaro Morata. S'hi van sumar també els aficionats i altres jugadors, entre els quals Rodri, actual jugador a Anglaterra.

 

El govern de Gibraltar declara que "es tracta d'una barreja totalment innecessària d'un gran èxit esportiu amb declaracions polítiques discriminatòries que resulten enormement ofensives per als gibraltarenys" i apunta que "la plataforma de la celebració al voltant de la victòria de l'Eurocopa per promoure la idea d'usurpar el territori de Gibraltar és contrari al principi que l'esport no s'ha d'utilitzar per promoure cap ideologia políticament controvertida".

 

 

Al seu torn, La Moncloa ha relativitzat els càntics. La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, que també és ministra d'Esports, ha demanat emmarcar-ho en el context de celebració de l'Eurocopa.

"El context és important, i ahir encara més", ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Alegría ha tret ferro als fets i ha recordat que la política exterior la fixa el govern, no pas la selecció espanyola.

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut