El Girona ingressarà tres vegades menys que el colíder de la Lliga en drets televisius (EFE)
FUTBOL

El Girona ingressarà tres vegades menys que el colíder en drets televisius

El Barça i el Reial Madrid encapçalen la taula de clubs que més diners perceben en drets televisius i superen els 160 milions d'euros

Arnau CaraltActualitzat

Quaranta-cinc punts de cinquanta-quatre possibles. Són els números que ha aconseguit el Girona en el primer tram de la temporada 2023-24 i que ha permès que, abans d'acabar l'any, els blanc-i-vermells siguin colíders de la Lliga amb el Reial Madrid. Als de Míchel només se'ls han escapat quatre partits -una derrota i tres empats- per obrar una gesta que els ha valgut el reconeixement internacional.

I no és per menys, ja que el Girona s'ha guanyat el respecte de tothom competint a Primera amb el segon pressupost més baix de la categoria. Tampoc els beneficia el repartiment dels ingressos en concepte de drets televisius, on els gironins es queden les engrunes (3,5%) d'un pastís de 1.370 milions que es distribueixen beneficiant els equips més grans de la Lliga espanyola. I és que enguany es dona la paradoxa que, aquest 2023, el Reial Madrid ingressarà tres vegades més que el Girona, colíder de la competició. 

Com es reparteixen els ingressos en drets televisius?

La llei estableix que el 90% del capital que s'ingressa va per als equips de Primera i el 10% restant pels de Segona Divisió. Ara bé, a la màxima categoria, la meitat dels diners es reparteixen a parts iguals entre els vint equips mentre que l'altra meitat es distribueix a partir dels resultats esportius i la implantació social de cada club. Aquest últim apartat és el que menys respecta la meritocràcia i que permet que clubs com el Barça, el Reial Madrid i l'Atlètic parteixin amb cert avantatge. De fet, segons el president de la Lliga, Javier Tebas, el Barça i el Madrid se situen entre els equips europeus amb major quantitat d'ingressos, al mateix nivell que els sis clubs de la Premier que més diners perceben.

 

 

Anar al contingut