Yangel Herrera en una acció del partit contra el Betis (Europa Press)
Girona

El Girona reacciona en el moment just i treu un punt del Villamarín

Els de Míchel arrenquen LaLiga al fortí del Betis, on no coneixen la victòria a Primera Divisió

El Girona suma el primer punt de la temporada al camp del Betis. Els locals han castigat aviat els de Míchel amb un gol de Bartra, però els gironins han reaccionat a poc a poc per igualar el duel. A les acaballes, tots dos equips haurien pogut marcar.

Patacada només començar

• Tot i que només s'ha entrenat amb el Girona des de diumenge, Míchel s'ha arriscat situant Abel Ruiz de davanter centre, en els seus primers minuts amb la samarreta del Girona. Dels nous, també han jugat d'inici Oriol Romeu i Bryan Gil, que sí que ja havien debutat. Miguel, també acabat de tornar dels Jocs Olímpics, ha ocupat el lateral esquerre.
  • Després de dues accions d'atac invalidades per fora de joc, els gironins han tornat a ser víctimes de la debilitat defensiva que han mostrat durant la pretemporada. En el primer córner a favor del Betis, Bartra ha burlat el marcatge de Blind i d'Abel Ruiz i ha connectat un cop de cap imparable (1-0, 5').
  • Amb un Bryan Gil motivat i actiu a la banda dreta, el Girona ha respost, però Yangel Herrera ha rematat malament una bona centrada de l'andalús (16'). Però al darrere, els visitants continuaven tremolant, i una mala passada d'Arnau ha estat a punt de significar el 2-0; però Gazzaniga ha pogut rebutjar la rematada de Ruibal (20').
  • El Girona ha tingut molta més pilota que els bètics, però se li han apagat les idees als tres quarts de camp. Bryan Gil, Abel Ruiz i Portu han intentat finalitzar accions en què tenien millors opcions. Cada cop que els de Pellegrini robaven al mig del camp, sabien córrer amb perill, aprofitant els desajustos defensius del Girona, sobretot als laterals.

Els joves mouen el partit a la segona part

• El Girona ha sortit amb braó a la segona meitat i ha jugat els primers cinc minuts en camp bètic. Una rematada rasa i centrada de Bryan Gil ha estat la primera opció de perill dels de Míchel en el segon temps (50'). El Betis, més a l'expectativa però més vertical, ha replicat de seguida amb un xut desviat per poc de Nabil Fekir (53').
  • Però, en general, la imatge de l'equip de Míchel convidava a l'optimisme. Abel Ruiz ha enviat al pal, rematant en anticipació al primer pal, una centrada de Yangel des de la dreta després d'una conducció d'Iván Martín (60'). Ara bé, cada cop que els de Pellegrini podien córrer era un esglai. Rodri Sánchez, acabat d'entrar, ha obligat Gazzaniga a una enorme intervenció després d'una combinació amb Fekir i un rebot afortunat (63').
  • Han debutat a Primera Iker Almena, que ha entrat en el minut 66, i Misehouy, en el 70. I la seva aparició ha estat d'impacte; el neerlandès ha obert cap a Iker Almena, que ha anul·lat Perraud amb un canvi de ritme fulminant, ha centrat i l'ex de l'Ajax ha empès la pilota al fons de la xarxa (1-1, 72').
  • Immediatament després, en una acció gens ortodoxa, el Chimy Ávila (que també ha entrat a la segona meitat) ha rematat caient i ha enviat la pilota a la fusta (74'). L'últim quart ha estat taquicàrdic, amb intercanvi de cops: Johnny Cardoso ha tingut un parell de xuts en posició franca des de la frontal, desviats tots dos, i Misehouy, assistit per Miguel Gutiérrez, ha tingut a centímetres el gol de la victòria (88').
  • En el temps afegit, Fekir ha fet passar un xut sec prop del pal esquerre de Gazzaniga, i Stuani, que ha disputat els últims minuts, ha reclamat dos penals per agressió a l'àrea bètica. Hauria pogut guanyar qualsevol dels dos però, donat el context, el punt per al Girona té un gust molt dolç.