El gest del president del COI amb l'esgrimista ucraïnesa desqualificada per no saludar una rival russa
Olga Kharlan tindrà una segona oportunitat (EFE)
Esgrima

El gest del COI amb l'esgrimista ucraïnesa desqualificada per no saludar una rival russa

Thomas Bach dona una plaça excepcional pels Jocs de París a l'esgrimista ucraïnesa desqualificada del mundial per no saludar una russa

Redacció Esport3Actualitzat

Olga Kharlan és una esgrimista ucraïnesa que va ser desqüalficada del Mundial de Milà de la setmana passada per negar-se a saludar una rival russa després de superar-la en el combat. La normativa de la federació internacional obliga a donar la mà a la rival quan s'acaba la competició i Kharlan no ho va voler fer i va estirar el sabre per rebutjar la salutació.

La russa Anna Smirnova, indignada, va decidir asseure's sobre la tarima durant més de 45 minuts per reclamar una sanció per a la contrincant. I la federació, que també presideix un rus, la va acabar sancionant. La van desqualificar del Mundial i, a més, li va imposar una sanció de 60 dies sense competir.

Això vol dir que Kharlan quedava amb dificultats a l'hora de sumar punts per a la qualificació dels Jocs Olímpics de París de l'any que ve. Però el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, li va enviar una carta la setmana passada per comunicar-li que tindrà una plaça reservada, de forma excepcional, per a la cita olímpica de París.

Bach es mostra comprensiu amb la difícil situació dels esportistes ucraïnesos arran de la guerra de Rússia contra el seu país, els dona el seu màxim suport i li promet que tindrà plaça olímpica si no es classifica.

"Farem una excepció única perquè els procediments en curs en cap cas compensaran els punts de classificació que vas perdre per la teva desqualificació. El Comitè Olímpic Internacional manté la seva solidaritat incondicional amb els atletes ucraïnesos i el Comitè Olímpic ucraïnès durant aquest període extremadament difícil."

La lettre du président du CIO, Thomas Bach à Olga Kharlan. pic.twitter.com/u6CLIsfUaT

 

 

Anar al contingut