Cristiano Ronaldo, durant un partit (Europa Press)

El gest controvertit de Cristiano Ronaldo que cou al govern de l'Aràbia Saudita

El portuguès ha fet el senyal de la creu durant la celebració d'un gol, en un país musulmà que persegueix la religió cristiana
Redacció Esport3

Cristiano Ronaldo ha estat el protagonista del dia a l'Aràbia Saudita. Un gol seu de penal ha donat al seu equip la classificació a la final de la Lliga de Campions de països àrabs, però també ha generat polèmica per com ho ha celebrat.

Abans de fer la seva icònica celebració, el portuguès ha fet el gest cristià de la creu. Un gest que no fa habitualment quan celebra els gols i que no ha passat desapercebut. Ha fet el gest típic del cristianisme en un país governat per una monarquia absolutista que persegueix aquesta religió. 

L'Aràbia Saudita és una nació islàmica conservadora i no es poden practicar obertament altres religions. Tot i alguns esforços per fer veure al món una certa obertura, la minoria cristiana del país, que ronda el 3% de la població, és oprimida a l'hora de mostrar la seva fe en públic. La conversió de l'islam al cristianisme, per exemple, està molt mal vista al país i pot arribar a significar l'expulsió de la família. 

Molts occidentals decideixen evitar fer qualsevol gest o mostrar qualsevol signe religiós. El 2017, el Reial Madrid va decidir retirar la creu del seu escut en alguns països de l'Orient Mitjà quan era utilitzat per un patrocinador d'Abu Dhabi.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut