Els jugadors també estan pendents de la fal·lera Fantasy (FCB)
Futbol

El Futbol Fantasy: un huracà que arrossega jugadors i tècnics de Primera Divisió

Luis García Plaza, tècnic de l'Alabès, ha explicat com pateix cada jornada per culpa de la febre pel Fantasy. El blaugrana Pedri també confessa haver sucumbit a una fal·lera que li dona un plus de motivació

Montse Vendrell AhedoActualitzat

El Futbol Fantasy aquesta temporada està trencant tots els rècords i cada cop són més els usuaris que juguen a aquest joc en el qual els participants formen un equip de futbol virtual basat en jugadors reals.

Tanta és l'expectació creada, que cada jornada milers d'usuaris reneguen i es queixen, no només de les puntuacions que s'han atorgat als jugadors que han triat, sinó també de les decisions dels tècnics. Aquest és el cas de Luis García Plaza, que ha hagut de sentir-se dir de tot per deixar a la banqueta Carlos Vicente contra el Reial Madrid, un jugador que està en moltes plantilles Fantasy en aquest inici de temporada.

García Plaza en una imatge recent (EFE)

García Plaza tenia més de 700 missatges d'usuaris Fantasy furiosos, insultant-lo per no haver alineat el jugador:

"És una bogeria. Si veieu tots els missatges que tinc amb el Fantasy... Quina manera d'insultar-me. Cabró, fill de puta... Em posen a parir. És millor gairebé ni mirar-s'ho."

El motiu és que Carlos Vicente és el jugador que més rendibilitat ofereix al Fantasy. Només Raphinha, Lewandowski, Lamine Yamal, Mbappé i Vinícius porten més punts virtuals que el de l'Alabès. I això són figues d'un altre paner per a un futbolista que fa dos anys estava jugant a Primera RFEF amb el Racing de Ferrol.

Carlos Vicente celebra el seu gol contra el Sevilla (EFE)

 

 

Pedri i la febre pel Fantasy

Tant és així que fins i tot jugadors i tècnics en parlen obertament. Ja fa uns quants dies el blaugrana Pedri va dir que tenia un plus de motivació cada jornada perquè "es tenia a si mateix" al Fantasy:

També Raphinha va declarar en una entrevista que Pedri el "pressionava" per fer gols perquè el tenia a la Fantasy:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JIJANTES FC (@jijantesfc)

La bogeria arriba als càstigs Fantasy

Al Futbol Fantasy, els jugadors formen un equip de futbol virtual basat en jugadors reals d'equips reals i que, sobre la base de la seva actuació als partits dels diferents campionats i lligues, obtenen una puntuació.

Tradicionalment, a aquesta lliga virtual s'hi juga amb una colla d'amics i el jugador que aconsegueix menys puntuació, pel fet que la seva selecció d'11 futbolistes no ha fet l'actuació esperada, ha de fer una penitència, normalment un càstig que el deixi en ridícul.

El més habitual era que les xarxes socials s'omplissin de balls graciosos o escenes còmiques, però sembla que la darrera moda entre els jugadors de la lliga Fantasy ha alçat el to perillosament. A Vigo, un jove ha arribat a saltar d'un segon pis. El vídeo, en què apareix el noi llançant-se des d'un balcó, s'ha viralitzat a través de TikTok, d'on ha estat eliminat. A X acumula més de 630.000 reproduccions.

 

30 anys de Fantasy

La idea de Futbol Fantasy, en italià Fantacalcio, va ser concebuda el 1990 per Riccardo Albini i introduïda a Itàlia el mateix any. A Espanya va veure la llum el 1994 de la mà de Marca i la seva Lliga Fantàstica.

Actualment, gràcies a internet i l'impuls de l'univers digital, la seva expansió és mundial i el Futbol Fantasy ha passat de ser un entreteniment futbolístic a tot un fenomen a gran escala.

Anar al contingut