Adrian Newey, nova perla per a Aston Martin
Fórmula 1

El fitxatge més important de l'última dècada a la Fórmula 1: Newey se'n va a Aston Martin

L'enginyer més desitjat de l'F1 passarà a treballar amb Fernando Alonso. El britànic, de 65 anys, ha estat peça clau allà on ha estat i ha ajudat a la consecució de 12 títols mundials de constructors i 13 de pilots

Redacció Esport3Actualitzat

Des que va deixar l'equip Red Bull, després de més de 20 temporades, el cran circ de la Fórmula 1 vivia pendent de saber quin seria el següent moviment d'Adrian Newey, l'enginyer que ha revolucionat el món de l'automobilisme. Als 65 anys, i després de més de 40 treballant per a l'F1, el britànic ha estat anunciat aquest dimarts com a nou fitxatge d'Aston Martin, l'escuderia de Fernando Alonso. Tot i que no hi ha xifres oficials, s'ha filtrat que podria tenir un contracte de 24 milions d'euros per cadascuna de les 4 temporades que ha signat.

El propietari de l'equip, Lawrence Stroll, ha explicat que Newey serà accionista i líder tècnic. L'estrella de l'aerodinàmica organitzarà tot l'organigrama de l'escuderia, a partir del primer trimestre de l'any que ve, amb l'objectiu de convertir l'Aston Martin en un monoplaça capaç de lluitar pel títol mundial, de cara al 2026.

L'entrada efectiva de l'exitós enginyer coincidirà amb un nou canvi de normativa en la Fórmula 1, que modificarà els motors dels cotxes. La graella es prepara per a una nova era i Aston Martin s'ha avançat amb aquest primer moviment estratègic.

Després d'haver anunciat la seva sortida de Red Bull, amb qui la temporada passada va aconseguir l'insultant rècord de 21 victòries en els 22 grans premis, el conjunt de Verstappen ha deixat de ser el gran dominador del Mundial.

En el palmarès de Newey (13 Mundials de pilots i 12 de constructors) hi ha haver contribuït als èxits de grans estrelles de l'F1. Des dels històrics Nigel Mansel, Alain Prost, Damon Hill o Jacques Villeneuve, fins als més actuals Sebastian Vettel o Max Verstappen, tots s'han beneficiat de les aportacions de Newey.

Anar al contingut