Barça

El finançament de l'Espai Barça, a punt de solfa

El club blaugrana farà públic la setmana que ve l'acord definitiu per finançar tot el projecte

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça farà públic la setmana que ve l'acord definitiu per finançar l'Espai Barça. Falten tot just dos mesos perquè comencin les obres al Camp Nou, a càrrec de la constructora Limak. La remodelació de l'estadi és l'epicentre de tota la transformació de l'Espai Barça, un projecte mastodòntic pel qual s'han demanat 1.500 milions d'euros de finançament. Com es tornaran aquests diners i els seus interessos? Ho sabrem, en detall, la setmana que ve. Des del Barça insisteixen, però, que el patrimoni del club no perilla.

D'aquí poc més d'un mes el Barça tancarà la temporada i dirà adeu al que ha estat l'escenari dels seus partits des del 1957. Per tant, la pròxima temporada el conjunt blaugrana disputarà els partits com a local a l'Estadi Olímpic de Montjuïc. La setmana vinent està previst que el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, expliqui els detalls del finançament, que el club ja té tancat.


Els detalls del préstec global

Serà un préstec global de 1.500 milions d'euros a retornar en tres terminis, aproximadament d'uns 500 milions d'euros cadascun. El primer tindrà una durada de 5 anys, i es tracta d'un préstec bancari sobre un 6% d'interès amb cancel·lació zero que permetria al club, en cas de millora de les condicions del mercat financer, poder-lo reestructurar. El segon termini s'allargaria entorn als 10 anys, i també amb la possibilitat de refinançar-lo per part del club. I el tercer termini seria d'entre 15 i 25 anys amb inversors a un interès fix que en aquest cas no permet renegociació.

Des del club mantenen que no hi ha cap aval patrimonial i que els inversors accepten començar a rebre el retorn dels diners un cop l'estadi estigui enllestit, a partir dels beneficis que generi. Ara el Camp Nou ofereix uns ingressos al voltant de 170 milions d'euros per temporada, que el club espera que es doblin amb el nou estadi gràcies a l'augment de zones vip, més recaptació de la restauració i, probablement, l'augment de preus en entrades i abonaments ateses les millores que generarà per als socis.

La fórmula establerta en el finançament és que els 100 primers milions que generi el nou Camp Nou se'ls quedi el club; posteriorment, entorn dels 90 milions anirien a mans dels inversors, i la resta de beneficis, que segons estudis fets podrien superar els 100 milions, també es quedarien a l'entitat. En aquest finançament de 1.500 milions, segons fonts del club, també s'hi inclou el nou Palau Blaugrana.

ARXIVAT A:
Espai Barça
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut