Ilia Topuria en el moment en què s'adona que és campió (EFE)
Arts marcials mixtes

El fenomen Topuria, la nova gallina dels ous d'or de la UFC que aixeca passions

El lluitador hispanogeorgià és el nou campió mundial. L'espanyol de 27 anys i de pares georgians no ha perdut mai un combat des que s'ha llançat a participar en la UFC

Redacció Esport3Actualitzat

Ilia Topuria va assegurar abans d'enfrontar-se a Aleksander Volkanoski que sortiria campió del pes ploma i l'anomenat "Matador" ho ha aconseguit: és el nou campió de la UFC (Ultimate Fighting Competition) després de noquejar el campió australià en el segon assalt.

La UFC és el campionat de referència internacional a l'esport de les arts marcials mixtes a nivell internacional. És un esport en apogeu amb una tendència clarament a l'alça entre els joves que han convertit la figura de Topuria en tot un fenomen.

La fama de Topuria, de 27 anys, amb arrels georgianes, però establert a Alacant des de la seva infància, ha pujat com l'escuma els últims mesos i pot presumir d'un rècord immaculat de victòries: 14-0. Fora de l'octàgon, el lluitador s'ha convertit en una mena de gallina dels ous d'or per a patrocinadors, mitjans de comunicació i aficionats, que han embogit amb la seva carrera fulgurant.
 

Els durs inicis de la nova cara de la UFC

Encara que mai no hagi perdut, la cursa de Topuria no ha estat fàcil. Ell sempre s'ha mostrat confiat i la seva seguretat en si mateix és una de les senyes d'identitat. Topuria no és un xerrameca; no només ha demostrat la seva habilitat per superar adversitats, sinó que fa gala de gran determinació per anar escalant posicions fins a esdevenir campió de la UFC.

Tot i els reptes que ha hagut de superar al llarg de la seva vida, incloent-hi una infància complicada pel divorci dels seus pares, haver de fugir de la guerra entre Rússia i Geòrgia el 2008 i d'adaptar-se a una nova vida a Espanya en plena adolescència, Topuria ha sabut trobar el seu camí gràcies a l'esport.


El Matador de les arts marcials

Ilia Topuria va néixer a Alemanya i viu a Alacant des dels 15 anys on es va convertir en cinturó negre de jujutsu; va ser el primer georgià a aconseguir-ho. Ja de ben petit, als 4 anys, feia judo a Alemanya i després va aprendre les disciplines del kyokushinkai i la lluita grecoromana a Geòrgia, on va mostrar gran talent per a les arts marcials.

Ilia porta amb orgull el sobrenom del Matador, un nom que li escau tant pel seu estil de lluita com per la seva passió pel país que l'ha acollit.

Topuria, emocionat, llueix una bandera mig espanyola mig georgiana (EFE)

El missatge d'Ilia Topuria a Conor McGregor

Una de les primeres reaccions que ha tingut Topuria després de proclamar-se campió del món ha estat desafiar Conor McGregor, a qui li ha etzibat:

"Conor McGregor, si tens pilotes, lluitarem a Espanya."

El Matador ja ha dit en nombroses entrevistes que li encantaria lluitar a Espanya i portar-hi el seu esport. Un dels seus somnis és omplir el Santiago Bernabéu i que 80.000 persones el vegin lluitar en directe.

La seva il·lusió es podrà complir fàcilment, ja que el furor per Topuria és un fet, com es llegeix dels nombrosos esportistes i famosos que li han enviat un missatge de suport abans i després d'aconseguir el títol. Fins i tot, el blaugrana Ferran Torres ha explicat que Topuria el va inspirar en el seu canvi d'actitud. 

Anar al contingut