El dramàtic atac d'un os a un escalador a la muntanya del Japó
El dramàtic atac d'un os a un escalador a la muntanya del Japó
AVENTURA

El dramàtic atac d'un os a un escalador en la muntanya del Japó

L'esportista va envair el territori de l'animal i, a més, hi havia cadells d'os a prop, cosa que va desfermar la fúria del plantígrad

Redacció Esport3Actualitzat

Caminar per la muntanya té molts riscos, i en alguns indrets del món no és només el perill d'un accident, sinó de trobar-te amb una fera en plena naturalesa. Això és el que li ha passat a un escalador a la muntanya Futago, a la ciutat japonesa de Chichibu. L'esportista es troba amb un os quan baixava una cresta rocosa i el vídeo s'ha fet viral.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

«Vaig ser atacat per un os per darrere», relata.

Com és lògic, intenta defensar-se. A la seqüència es pot veure com l'enorme animal intenta mossegar-lo. Tot i això, l'home no s'acovardeix i intenta escapolir-se d'ell, primer amb una empenta i després amb puntades i cops de puny.

Al final l'os marxa, tot i que l'escalador necessita temps per respirar.

«Vaig tornar a pujar al cim i després vaig tornar per on vaig arribar. Vaig envair el seu territori i ho lamento», assenyala.


Els albiraments d'ossos augmenten al Japó

La regió on van passar els fets és una de les preferides entre els observadors d'ocells i els muntanyencs. Tot i això, la pàgina de turisme local de la zona adverteix que els visitants no han d'escalar la muntanya Futago.

«Actualment la muntanya està tancada al públic per conservació de la naturalesa», es pot llegir al seu web.

Al Japó hi ha dues espècies d'os: l'os negre asiàtic i l'os bru, i aquests últims només habiten a l'illa de Hokkaido. Els ossos negres asiàtics viuen principalment als boscos i muntanyes de l'est d'Àsia, poden arribar a pesar fins a 200 quilos i tenen fama de ser especialment agressius amb els humans.

Anar al contingut