El triple rècord de Leo Messi contra Croàcia al Mundial de Qatar
Messi celebra el gol amb què obria el marcador contra Croàcia (Reuters)
Mundial 2022

El triple rècord de Leo Messi contra Croàcia al Mundial de Qatar

L'Argentina cavalca cap a la final del Mundial comandada per un Lionel Messi llegendari, que juga a ritme de rècord en aquest campionat

Redacció Esport3Actualitzat

Leo Messi, titular a les semifinals de Qatar 2022 contra Croàcia a l'estadi de Lusail, va començar el camí mundialista a Alemanya el 2006. Des d'aquell moment, amb només 18 anys, vuit dies abans de fer els 19, va començar una cursa per cinc edicions de la Copa del Món, des d'Alemanya 2006, quan va disputar tres duels, fins a Qatar 2022, passant per Sud-àfrica 2010 (5 partits), Brasil 2014 (7 partits) i Rússia 2018 (4 partits); en total, ha jugat 25 partits.

Són els mateixos que va jugar Lothar Matthäus amb Alemanya, també al llarg de cinc Mundials: Espanya 1982, Mèxic 1986, Itàlia 1990, Estats Units 1994 i França 1998. Es tractava d'un rècord únic que ara ha assolit Messi. L'argentí el superarà diumenge quan disputi un setè partit: la final del Mundial.

L'astre argentí ha deixat enrere a la classificació els 20 duels del brasiler Cafu, els alemanys Philip Lahm i Bastian Schweinsteiger, el polonès Grzegorz Lato i l'argentí Javier Mascherano; els 21 de Diego Armando Maradona, l'alemany Uwe Seeler i el polonès Wladyslaw Zmuda; els 22 de Cristiano Ronaldo; els 23 de l'italià Paolo Maldini i els 24 de Miroslav Klose.

Supera Batistuta

Messi trenca rècords de dos en dos i, amb el seu gol de penal contra Croàcia, ha superat Gabriel Batistuta com a màxim golejador de la selecció argentina a la història dels Mundials. Ja són onze els gols de Messi amb l'"albiceleste". Aquest és sens dubte un rècord molt especial per a Messi, que sent una enorme passió pel seu país i per la selecció que ell capitaneja.

El Kàiser ja és passat

Hi ha un tercer rècord que ha polvoritzat Messi en el partit d'avui: és el jugador que més cops ha estat capità en la història dels Mundials. El de Rosario, als seus 35 anys, ha sumat el partit 25 a Copes del Món, 19 com a capità amb la selecció d'Argentina, i ha deixat enrere el rècord del mexicà Rafael Márquez, que ho va fer en 18 ocasions en els seus cinc Mundials.

ARXIVAT A:
MessiMundial Qatar 2022
Anar al contingut