Gimnàstica

El doble quàdruple increïble de Robert Vilarasau

Un exercici únic al món converteix el gimnasta bagenc en la sensació mundial del 2021

Mireia VicenteActualitzat

Pot presumir de ser únic al món. Un vídeo de Robert Vilarasau entrenant al CAR de Sant Cugat s'ha fet viral. No n'hi ha per menys. En un únic exercici enllaça dues sèries de 4 mortals. És el primer a aconseguir aquesta fita.

Robert Vilarasau:

"Jo vaig fer el quàdruple amb un triple enllaçat i un company d'entrenament em va dir que me n'hi cabia un altre. Ho vaig provar... i a la primera."

 

El seu entrenador Guillem Villa, alhora director tècnic de la Federació Catalana de Gimnàstica i seleccionador espanyol, posa context a la gran fita.

"Hi ha molt poca gent al món que pugui fer quàdruples. Que en facin dos enllaçats no s'havia fet mai. Però és que ell, a més a més, pot fer tres quàdruples i els pot fer en posició diferent. La va fer agrupada, la pot fer en carpa. I encara és més difícil que algú l'atrapi. Hi haurà més gent que ara s'hi posarà, però serà difícil que l'atrapin perquè els porta avantatge i ell ja farà una altra cosa."

Nascut a Artés, al Bages, fa 20 anys, aquest gimnasta del club Egiba manresà fa de l'excepció la normalitat.

Guillem Villa, entrenador:

"És un nano que des de ben petit ja ho tenia molt clar. Era molt fàcil ensenyar-li les coses. A vegades ja les sabia fer, perquè les aprenia mirant vídeos. La manera que té ell de fer les coses, amb el seu estil, enganxa. Al jurat li agrada molt. Amb les seves característiques, que té dificultat, potència, velocitat i estil, té capacitat per arribar molt lluny."

De moment és campió d'Espanya, finalista als Jocs Olímpics de la Joventut i doble mundialista absolut. En una disciplina molt minoritària a Catalunya, el futur de Vilarasau és brillant i apunta als Jocs Olímpics de París. Però abans, com si res, es planteja altres reptes impossibles per a la majoria.

Robert Vilarasau:

"Ara el meu objectiu és aconseguir el rècord del món en competició i m'agradaria que fos fent tres quàdruples, per deixar el llistó ben alt. Seguiré progressant per ser més únic."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut