Sofiane Boufal i Azzedine Ounahi, dos dels jugadors més destacats del Mundial (Reuters)
Mundial 2022

El cuer de la Lliga francesa es podria fer d'or gràcies al Marroc

Sofiane Boufal i Azzedine Ounahi, dues de les sensacions del Mundial, militen a l'Angers, l'últim classificat de la Ligue 1

Redacció Esport3Actualitzat

Messi, Modric, Mbappé i Achraf Hakimi són les grans figures dels quatre semifinalistes del Mundial, però no són els únics que estan brillant amb llum pròpia a Qatar.

El Marroc, després d'eliminar Espanya i Portugal, està sent l'autèntica sensació del torneig mundialista, i part de culpa la tenen dos jugadors que militen al cuer de la Ligue 1: Sofiane Boufal i Azzedine Ounahi.

L'Angers es frega les mans amb Boufal

Sofiane Boufal, que va néixer a París fa 29 anys, no estava fent una gran temporada amb el seu actual equip, però el Mundial podria rellançar la seva carrera.

L'any 2016, quan brillava a les files del Southampton, la Federació Francesa de Futbol va intentar-lo reclutar, però Hervé Renard el va convèncer perquè jugués amb el Marroc, el país de la seva mare.

L'actual seleccionador de l'Aràbia Saudita va entrenar el combinat nacional del país africà entre el 2016 i el 2019, i va ser clau perquè el migcampista, que va jugar al Celta el curs 18-19 abans de fitxar per l'Angers, jugués amb la selecció africana.

Ounahi, talent i projecció

Azzedine Ounahi, el maig del 2021, jugava a l'Avranches de la Tercera Divisió francesa. Tot i que la seva curta carrera havia estat marcada fins al moment per una gran irregularitat, la bona temporada amb l'equip de la Normandia va servir perquè l'Angers es fixés en ell.

Va debutar amb la selecció a principis del 2022, el seu primer gran torneig va ser la Copa d'Àfrica, però el resultat no va ser l'esperat i va caure als quarts de final davant l'Egipte de Mohamed Salah.

El seu actual seleccionador, Hoalid Regragui, ha mostrat plena confiança en el migcampista i ha reconegut que és "un jugador especial" i el mateix Luis Enrique va elogiar-lo després que Espanya caigués amb el Marroc a Qatar.

"M'ha sorprès gratament el número vuit. No recordo el seu nom, em sap greu. D'on ha sortit aquest noi?"

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut