Barça

El contundent ideari de futbol que Flick vol aplicar al Barça

Hansi Flick assegura que, malgrat la tradició del club blaugrana, prioritza el joc directe per damunt del futbol de toc i que el més important, sempre, és guanyar

Redacció Esport3Actualitzat

En una entrevista als mitjans del club, Hansi Flick ha donat detalls dels apunts de la seva llibreta. El nou tècnic del Barça, que dijous serà presentat oficialment, aposta pel joc directe per sobre del futbol més combinatiu, que és el que ha practicat l'equip les dues últimes dècades. Flick assegura que, més enllà de jugar bé, el que compta és guanyar, i per això s'emmiralla en la selecció espanyola campiona de l'Eurocopa.  

Hansi Flick té clara la seva filosofia de joc. El tècnic alemany considera que el físic i la capacitat defensiva estan al mateix nivell que la possessió de la pilota. I ha posat com a exemple la selecció espanyola.

"És molt més que només jugar la pilota, és una cosa que es va veure a l'Eurocopa. Espanya va ser el millor equip. Es mereixien guanyar, però també sabien defensar. Eren superiors a nivell físic i això feia més difícil competir contra ells."

I per executar el seu estil és vital que l'equip entengui que els entrenaments són la clau per després triomfar els dies de partit.

"Això per mi és crucial. Si només entrenes al 80%, no pots anar al 100% durant el partit."

"Entrenem bé, ens preparem bé. I volem centrar-nos a marcar gols. Per mi és molt important. Així que si tenen una oportunitat de marcar un gol, llavors cal fer-ho. Has de guanyar."

A escala ofensiva, sobretot pel que fa als jugadors de banda, com Lamine, demana un estil directe per aconseguir més efectivitat.

"Aquí la tradició és el joc de toc, però també vull que arribin directes a la porteria."

Malgrat el seu passat exitós de títols amb el Bayern, no vol prometre res abans de començar.

"Visc en el present, no en el passat. El que fem avui aquí és el que és important."

Això sí, té clar que en el Barça cal guanyar i jugar bé. 

Lewandowski, pal de paller del Barça de Flick

El polonès va ser un dels principals punts de fricció entre Xavi i Laporta abans de la destitució del tècnic català. Xavi preferia que el Lewi no continués al Barça i Laporta, en canvi, creu que ha de seguir sent un dels puntals de l'equip. Amb Xavi fora, el davanter s'ha quedat i ha fet avui el primer entrenament a les ordres de Flick, de qui té tota la confiança

Robert Lewandowski celebrant un gol marcat al València en el minut 90 (Europa Press)

Tots dos ja van coincidir al Bayern de Múnic del sextet. El polonès, que aleshores tenia 4 anys menys, va fer 83 gols en 71 partits amb Flick a la banqueta.  

El nou tècnic culer està convençut que en pot recuperar la millor versió. Defensivament, vol que l'equip sigui un bloc i, en aquest sentit, considera clau la figura del migcentre defensiu. Ara mateix només té un jugador que respongui a aquest perfil, Oriol Romeu. Xavi va reciclar Christensen la temporada passada. Veurem si Flick també s'inventa alguna cosa o el Barça en fitxa algun al mercat d'estiu

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut