Ferran Soriano, amb Guardiola i Khaldoon Al Mubarak (Europa Press)
Ferran Soriano, amb Guardiola i Khaldoon Al Mubarak (Europa Press)
futbol

El City aclareix la seva ombra a Girona: "Juguem el millor futbol de l'estat espanyol"

El CEO del City Football Group, Ferran Soriano, ha reconegut la gesta de l'equip de Míchel i ha puntualitzat el suport econòmic que té al darrere

Redacció Esport3Actualitzat

El CEO del City Football Group, Ferran Soriano, ha reconegut el gran mèrit del Girona i ha volgut deixar clar quin és el nivell d'influència que tenen els diners del City en l'equip de Míchel. En una entrevista a RAC 1, ha explicat que la propietat del Girona està encantada amb el seu èxit.

El directiu català ha deixat clar que no esperaven ni de bon tros un èxit tan rotund del Girona, però estan encantats amb la situació. "Juguem el millor futbol de l'estat espanyol", ha dit Soriano. Ha reconegut que l'equip de Míchel és un referent a seguir pels 13 clubs que conformen el City Football Group. "Tothom mira el Girona, des de Yokohama fins a Montevideo... Tothom està pendent, intentant aprendre'n al màxim".

Un equip amb pressupost per quedar a mitja taula

Soriano ha explicat que el control financer de la Lliga limita molt poder fer grans inversions a Girona. En aquest sentit, ha deixat clar que el conjunt gironí té pressupost per quedar a mitja taula i va primer per mèrits propis. Tenen fins i tot mesuradors del factor sort i l'equip de Míchel és líder ara mateix pel seu gran rendiment. La clau, ha dit, és la qualitat dels tècnics (com el director esportiu Quique Cárcel) i de l'entrenador.

El que sí que ha aportat el City Football Group, segons el directiu català, ha estat "estabilitat". "Els hi donem un entorn estable i tranquil que no havia tingut mai el Girona", ha dit Soriano. En aquest sentit, ha explicat un episodi de quan el Girona es trobava en zona de descens a Primera Federació fa un parell d'anys. "Quan estaven en posicions de descens a Primera RFEF van demanar una segona opinió al City i els vam dir que era l'entrenador indicat", ha confessat.

Confirma que Savinho es quedarà a Girona

Savinho, amb el Girona (Europa Press)
Savinho, amb el Girona (Europa Press)

Un dels factors més polèmics de la influència del City al Girona és el dels fitxatges. L'equip compta amb dos jugadors cedits pel conglomerat del City: Couto, del Manchester City, i Savinho, del Troyes. Tot i facilitar els moviments de jugadors cedits, Soriano ha donat el mèrit del gran rendiment a l'entrenador. "Savinho estava cedit a la Lliga holandesa i no jugava gaire, la genialitat és veure que a Girona rendiria molt bé. La realitat és que ens ha sorprès", ha explicat.

Savinho és el jugador revelació d'aquest Girona i Soriano ha volgut tranquil·litzar l'afició. "Es quedarà al Girona tota la temporada i crec que més temporades", ha confessat.

L'exdirectiu del Barça no ha amagat que si l'equip segueix així d'aquí uns mesos competiran per guanyar la Lliga. Ha dit que aquesta possibilitat també és positiva per al City, tot i que després pot comportar problemes.

"Ens pot passar com el Leicester i que després d'una gran temporada tothom vulgui fitxar els nostres jugadors."

De moment, el següent pas de l'equip és intentar que no marxi ningú. Per això, explica que ara és més fàcil convèncer els jugadors perquè es quedin a Girona.

De cara al futur, també ha deixat clar els objectius del club. Primer, construir una ciutat esportiva; després, es mirarà de millorar l'estadi.

 

Anar al contingut