L'extasiada celebració de Cavendish amb un company d'equip a l'Astana
L'extasiada celebració de Cavendish amb un company d'equip a l'Astana (Reuters)
ciclisme

El ciclista que ajornava la seva retirada ja es pot jubilar

Mark Cavendish supera Eddy Merckx i als 39 anys aconsegueix el seu anhelat rècord de victòries al Tour de França: 35

Redacció Esport3Actualitzat

El nom de Mark Cavendish va associat als esprints des de fa més de 15 anys. El ciclista de l'illa de Man ha portat els mallots d'una desena d'equips, però si se'l recorda d'algun color és del verd que condecora el velocista més brillant del Tour de França. Cavendish, de 39 anys, feia gairebé un lustre que desfullava la margarida de la seva retirada però sempre l'acabava ajornat a la recerca del gran objectiu de la seva carrera. Aquest dimecres l'ha assolit. Ja es pot jubilar.

El ciclista de l'Astana feia un parell d'anys que havia igualat el rècord de victòries d'Eddy Merckx a la ronda gal·la: 34. Fa un any, una caiguda semblava frustrar-li el somni, però la seva tossuderia el va fer renovar per sumar el 35è triomf que ha arribat a Saint-Vulbas, meta de la quarta etapa del Tour 2024. Va sortir d'un pou de lesions i psicològic i ha pogut amb el complot dels belgues. Com si fos una metàfora del repte que acaba de desbloquejar, la cadena de la seva bicicleta ha saltat només creuar la línia de meta, on la seva família l'esperava per abraçar-lo.

Ara el dubte és saber si Cavendish arribarà a Niça, última parada del Tour 2024 per evitar col·lapsar la París preolímpica, o penjarà la bici abans. Només en les primeres tres etapes havia perdut més d'hora i mitja a la general, i la feina va ser seva per no abandonar en una primera etapa molt calorosa. Volia reservar totes les forces pel gran objectiu. Els patiments han valgut la pena.

La increïble "salvada" de Pogacar

La gesta d'aquest campió del món el 2011 i medalla de plata en pista als Jocs de Rio de Janeiro, assolida en 14 participacions a la "Grand Boucle", ha estat a punt de posposar-se. Cavendish ha vist ben a prop com el líder, Tadej Pogacar, esquivava un senyal amb derrapada inclosa i evitava una caiguda massiva que hauria pogut tirar per terra les opcions de victòria d'etapa del britànic. L'eslovè sembla entestat a ser protagonista fins i tot els dies relaxats. 

Al final han estat menys de 10 ciclistes els que s'han hagut d'aixecar de l'asfalt, entre ells el basc Pello Bilbao.

 

Anar al contingut