barça

El Chelsea paga els 6 milions d'euros de la clàusula de rescissió de Marc Guiu

El davanter nascut a Granollers ja va passar proves mèdiques amb l'equip de Stamford Bridge i signa fins al 2029, més 1 any opcional

Redacció Esport3Actualitzat

El Chelsea s'emporta el golejador de la Masia Marc Guiu. El davanter nascut a Granollers fa 18 anys, una de les perles del planter del Barça, marxa a Londres després que el club propietat de Todd Boehly hagi pagat la seva clàusula de rescissió de 6 milions d'euros. Després de passar proves mèdiques, aquest dilluns s'ha fet oficial l'operació, que el lligarà amb els "blues" fins al 2029, més 1 any opcional: "Guiu is Chelsea".

El golejador de 18 anys a qui Xavi va fer debutar amb el primer equip aquesta temporada --va decantar el partit de Montjuïc contra l'Athletic Club amb la primera pilota que tocava a Primera Divisió--, ha deixat mostres de la seva qualitat en el curs de la seva presentació en societat. També al Johan Cruyff amb el filial i a les ordres de Rafa Márquez ha demostrat que està tocat per una vareta de cara a porteria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

El Barça va voler renovar-lo amb un contracte condicionat a la seva progressió, en la línia del seu company de promoció Hèctor Fort, però la proposta del conjunt de Stamford Bridge li multiplicava els emoluments. Guiu marxa abans de saber si Hansi Flick comptava amb ell, però amb la sospita ferma que la primera opció de l'alemany per a la punta d'atac és Robert Lewandowski.

Aterra en una Premier League embogida que ha estrenat el mercat de fitxatges d'estiu amb múltiples anuncis de traspassos. Ara l'estiu dirà si Guiu comença la temporada a les ordres d'Enzo Maresca o va cedit a algun dels clubs que s'han interessat pels seus serveis.

Marc Guiu celebra el seu primer gol amb el primer equip del Barça
Marc Guiu celebra el seu primer gol amb el primer equip del Barça

Un comiat exemplar: "Ara em toca dir un fins aviat"

Com ja és tradició, l'anunci oficial del fitxatge ha anat acompanyat d'una publicació de comiat del jugador dirigida al club i a l'afició blaugrana. Escrita en català i traduïda també al castellà, el missatge del davanter remarca que la seva marxa és un "fins aviat" i espera que els seus camins "es tornin a unir".

El comunicat agraeix l'ajuda de tots els estaments que han intervingut en la seva educació futbolística, des dels entrenadors fins als taxistes que el portaven a entrenar des del seu Vallès Oriental. Deixar de pertànyer al Barça ha estat, diu Guiu: "la decisió més difícil de la meva vida". Però també diu que no és un adeu, sinó un "fins aviat":

"Aquesta ha sigut la decisió més dificil de la meva vida, sé que no serà fácil, com res ho ha sigut durant la meva carrera, però crec que és el camí professional que havia de triar."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARC GUIU 🦁 (@marcguiu9)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut