El capità del Chelsea, César Azpilicueta, aixeca la copa de campions de la Lliga Europa (Reuters)
Lliga Europa

El Chelsea goleja l'Arsenal i es proclama campió de la Lliga Europa (4-1)

Amb gols de Giroud, Pedro i dos d'Eden Hazard, l'equip de Sarri s'ha endut la final londinenca a Bakú en una segona meitat frenètica

Maria Fernández VidalActualitzat

En una final amb regust de comiat per a molts dels protagonistes, el Chelsea ha imposat la qualitat de futbolistes com Hazard i Giroud per alçar-se com a campió de la Lliga Europa davant d'un Arsenal d'Emery, que ha anat de més a menys.

La primera part ha acabat sense gols, tot i les ocasions que de que han disposat un i altre finalista. Col·lectivament, l'Arsenal ha entrat millor al partit, ha estat més organitzat sobre el terreny de joc, tot i que el Chelsea, amb el desquilibri de Hazard, no s'ha quedat enrere pel que fa a ocasions.

La segona meitat, però, ha arrencat amb una ocasió dels "blues" que ha estat premonitòria perquè, de seguida, ha estat el Chelsea qui ha obert el marcador. Excel·lent rematada de cap d'Olivier Giroud aprofitant una centrada d'Emerson, que acaba al fons de la porteria de Petr Cech. Un gol sensacional que el francès no ha celebrat massa per respecte al seu exequip. La igualtat entre els dos equips londinencs s'ha acabat de trencar gràcies, de nou, al desequilibri de Hazard, que ha recuperat una pilota i ha fet una gran assistència de gol a Pedro. El canari ha transformat el segon gol del Chelsea allargant la seva llegenda de jugador clau en les finals, que ja va començar en la seva època de blaugrana.

La desfeta de l'Arsenal s'ha acabat de consumar quan Maitland-Niles ha fet caure Giroud dins l'àrea. Hazard, que encara no havia marcat en aquesta edició de la Lliga Europa, ha transformat la pena màxima en el 3 a 0, sense que Cech pogués fer-hi res.

L'entrada d'Iwobi ha desllorigat l'Arsenal i el nigerià, amb una canonada des de fora de l'àrea, ha despertat els "gunners" amb el 3 a 1. Però la ilusió els ha durat ben poc als d'Unai Emery. Combinació entre Hazard i Giroud, el francés s'inventa una passada impossible i Hazard remata la feina fent el quart de l'equip de Sarri en el que podria ser el seu últim partit amb els londinencs abans del seu possible fitxatge pel Reial Madrid.

Anar al contingut