Ivan Balliu quan jugava a la Ligue 1 francesa, a les files del Metz
Ivan Balliu quan jugava a la Ligue 1 francesa, a les files del Metz
Futbol

El català que jugarà contra Espanya a Barcelona

Ivan Balliu, fill de l'alcalde de Caldes de Malavella, va debutar el 2017 amb la selecció albanesa, amb la qual suma tres internacionalitats

Redacció Esport3Actualitzat

Va néixer a Caldes de Malavella, a més de 2.000 quilòmetres de Tirana. De fet, el seu pare és l'alcalde d'aquesta població selvatana des de 2011 (Junts per Caldes), però Ivan Balliu no podrà ser seleccionat per Luis Enrique de cara a l'amistós que la selecció espanyola jugarà el 26 de març a Catalunya, 18 anys després de la seva última visita. El lateral dret, en canvi, sí que té tots els números per defensar la samarreta del rival de la "roja", Albània.

El jugador format a les categories inferiors del Barça va debutar com a internacional amb aquest país balcànic el 2017, després d'una minuciosa tasca d'investigació del seu arbre genealògic. El cognom Balliu és compartit per més de 4.000 albanesos, fet que va despertar l'interès de la federació de futbol, que hi va contactar quan el defensa jugava al Metz francès. Després de comprovar els seus antecedents familiars albanesos, Balliu es va comprometre amb un país que mai abans havia visitat.

Recentment, l'actual membre d'una de les plantilles revelació de la temporada, el Rayo Vallecano, equip que el va fitxar aquest estiu procedent de l'Almeria per convertir-lo en jugador de Primera als 29 anys, ha tornat a entrar a les convocatòries del seleccionador, l'italià Edoardo Reja. Balliu sumarà la seva quarta internacionalitat si juga contra Espanya a Cornellà-El Prat.

Ivan Balliu, a Vallecas
Ivan Balliu, a Vallecas(EFE)

Albània, que mai ha disputat cap gran torneig de seleccions a excepció de l'Eurocopa 2016, recorre també a un altre jugador de la Lliga, com és el periquito Keidi Bare. Aquest sí, nascut a Fier, ciutat a 100 quilòmetres al sud de Tirana.    

Anar al contingut